• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Geri Kazanım

KübraNur

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
Günaydın arkadaşlar. Yeni mezun çevre mühendisiyim ve 20 01 35 atık kodu ile 16 02 13 atık kodu arasında ki fark kafamı karıştırdı. 16 02 13 atık kodu altında alınan yazıcı vb ıskarta ekipmanın entegre denetim de 20 01 35 olduğu söylendi. Tesisin 16 02 13 atık kodunu alamaya yetkisi var ancak 20 01 35 için yok. Bu durumda bu ekipmanın içinde ki parçalar 16 02 13 e mi giriyor. Tanımları benzediği için karışıklık yaşadım. Bu arada MKE de ihalelerinde bu ekipmanları 16 02 13 olarak tanımlıyor. Bu ihalelerden gelen ve 20 01 35 olduğu söylenen bu atıklar oldukça fazla var tesiste bu durumda ne yapmam gerekir. Henüz 3. haftam ve bir çıkış yolu arıyorum.

Merhaba.. Atık Yönetimi Yönetmeliğinde 16 lı kodların başlığı
16 LİSTEDE BAŞKA BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMEMİŞ ATIKLAR
16 02Elektrikli ve Elektronik Ekipman Atıkları şeklindedir
20 li kodlar ise
AYRI TOPLANMIŞ FRAKSİYONLAR DAHİL BELEDİYE ATIKLARI (EVLERDEN KAYNAKLANAN VE BENZER TİCARİ, ENDÜSTRİYEL VE KURUMSAL ATIKLAR) şeklindedir. Aradaki fark bu.

20 01 35* 20 01 21 ve 20 01 23 dışındaki tehlikeli parçalar içeren ve ıskartaya çıkmış elektrikli ve elektronik ekipmanlar
16 02 13* 16 02 09’dan 16 02 12’ye kadar olanların dışındaki tehlikeli parçalar içeren ıskarta ekipmanlar
Tanımlar benzer ve kafa karıştırıcı. MKE atık kod tanımında iki kod için ''ve-veya'' ifadesi kullanıyor. Kurumsal bir yer olduğu için de tesis alabiliyoruz diye düşünüp almış. Arasındaki farkı ve MKE tarafından yapılan tanımı açıklayamıyorum.