• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehli̇keli̇ atik gönderi̇mi̇nde i̇rsali̇ye

isko24

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
sakarya üniversitesi
MERHABA

TEHLİKELİ ATIK GÖNDERİRKEN, İSTAÇIN GELİP ATIĞIMIZI ALACAĞI VAKİT İRSALİYE KESMEMİZ ZORUNLU MU? GELİP ALDIKLARI İÇİN KARARSIZ KALDIM. BİZ GÖNDERSEK ANLARIM AMA KG OLARAK BİLMEDİĞİMİZ ATIKLARA NASIL İRSALİYE KESERİZ?

Tehlikeli atık gönderimi yaparken motat üzerinden talep açılıp araç çağırılır ve kantar yaptıktan sonra irsaliye kesilmelidir. Eğer kantarınız mevcut değil ise palet bazlı veya kaç adet IBC vb. olduğunu tespit edip yazabilirsiniz. Motat üzerinden karşı taraf kantar yapınca boşaltmadan önce miktarını yazabilir.

Merhaba,
Tüm atık sevkiyatlarında (tehlikeli,tehlikesiz) irsaliye kesmek zorundasınız. İrsaliyeye yazılacak miktar tahmini miktar olabilir. Geçerli olacak tartım atık kabul tesisinin tartımıdır. Çünkü atık kabul miktarları, kodları v.b. bakanlık sistemine bertaraf tesisi tarafından yapılır.
Özetle, atık taşımacılığı sırasında irsaliye zorunludur.

Tehlikeli atıklar için atık miktarının Motat sisteminde revizyonu mümkündür. Atık kabul tesisi net tartım miktarını tarafınıza gönderdiği zaman, Motat sisteminde "Kabulü bekleyen taşımalar" kısmında miktar revizyonu yapabilirsiniz. Veya atık boşaltılırken şoför tarafından elinde bulunan tablet tarafından her kod için net tartım miktarı yazılarak yapılabilir.

Tehlikesiz atıklar için, atık miktarını gösteren kantar fişi ve atık kabul tutanağında(imha tutanağı) yazan miktarı atık beyanı veya diğer unsurlar sırasında dikkate alarak beyan yapabilirsiniz.