• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tavuk çiftliği çevre mühendisi bilgilendirme

Onurcan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
KAHRAMANMARAŞ ÇEVMAK LABORATUVARI
Merhaba arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Çevre Mühendisliği bölümü mezunuyum bir tavuk çiftliğin de çalıştırılmak üzere Çevre Mühendisi gereksinimi varmış orada işe başlayacağım inşallah hayırlısıyla bana bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz? Orada işe başlamak için bir Çevre Mühendisi için gerekli evraklar nelerdir ve bir tavuk çiftliğinde bir Çevre Mühendisinin yapması gerekenler nelerdir? Beni bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Onurcan
Öncelikle hayırlı olsun.
https://www.cevremuhendisleri.net/m...i-danismani-bir-tesiste-adim-adim-ne-yapar.7/ Bu makaleyi öncelikle okuyun.

Ayrıca ilave olarak,

Koku konusunda nasıl önlem alındığı,
Gübre atıklarının nasıl bertaraf edildiği,
Su Tüketimi (nereden kullanılıyor,kuyu kullanımı var mı? Kuyu ise analizi var mı? insanlar ve hayvanlar için kullanımı uygun mu?
Atıksu Oluşumu, fosseptik mi var? Düzenli aralıklarla çektiriliyor mu?
Kazan var ise kül vb. atıkları nasıl bertaraf ediliyor yönetmeliklere uygun mu?
Ambalaj atıkları lisanslı firmalara veriliyor mu?
İlaç kapları, aşı vb. atıkları nasıl bertaraf ediliyor yönetmeliklere uygun mu?
Geri Kazanım Katılım Payı - GEKAP konularını araştırabilirsiniz.

Öncelikte teşşekkür ederim Murat Bey ve Olgaç bey sizlere değerli zamanınızı ayırdığınız için. Ayrıyeten bir sorum daha var tarım il müdürlüğünü aradm sordum onlar bana çevre mühendisinin tavuk çiftliğinde çalşma zorunluluğu yoktur dediler bana. Ayrıyeten iş yeri bana çevre mühendisleri odasına kaydının bulunması lazım dediler bunu da çevre mühendisi odasını arayarak sordum onlarda ilk defa duymuşlar bu konu hakkında da bilgi verebilirmisiniz

Onur bey merhaba, Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan görseli paylaşıyorum. Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliği'nin ek 1 listesinde yer alan tesisler; çevre yönetim birimi kurmak ya da çevre danışmanlık hizmeti almak zorundadır. Ek-2 listesinde yer alan tesisler; çevre yönetim birimi kurmak, çevre danışmanlık hizmeti almak ya da bünyelerinde çevre mühendisi bulundurmak zorudadır. Ek kapsamda yer almayan tesisler danışmanlık hizmeti almayabilir. Ek kapsama girmeyen tesislerde çevre mühendisi arkadaşlarımız çalışmaktadır. İyi çalışmalar. Screenshot_20200604-195511_Chrome.jpg

Çok teşekkür ederim Olgaç bey yardımlarınızdan ve bilgileriniz kapsamında yardımcı olduğunuz için iyi günler dilerim ?

Altın alacaksanız altın tüccarına, tuğla alacaksanız tuğla tüccarına gidin.
Çevre Mühendisi çalışma zorunluluğunu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sorun.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin
Ek-1 Listesi
7.7.5 Kanatlı yetiştirme tesisleri. [bir üretim periyodunda 60 000 adet ve üzeri tavuk (civciv, damızlık, piliç vb) veya eşdeğer diğer kanatlılar] (1 adet hindi = 7 adet tavuk eşdeğeri esas alınmalıdır.) ya da

Ek-2 Listesi
7.26.5. Kanatlı yetiştirme tesisleri. [bir üretim periyodunda 20.000- 60 000 arası tavuk (civciv, damızlık, piliç vb) veya eşdeğer diğer kanatlılar] (1 adet hindi = 7 adet tavuk eşdeğeri esas alınmalıdır.)

maddelerinden birinde yer alıyorsunuzdur. Ek-1/Ek-2 listesinde yer alanlar hava emisyon konulu çevre izniden muaf olsa dahi çevre mühendisi çalıştırmak/danışmanlık almak zorundadır.

Murat bey size de bilgilendirmenizden dolayı çok teşekkür ederim çok sağolun değerli vaktinizi ayırdığınız için ?

Merhaba arkadaşlar tavuk yetiştiriciliğinde oluşan gübre atıklarının lisanslı firmalara çıkışlarını yapmak zorunlu mu ?