• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tavsiye istiyorum (tünel şantiyesi)

mefey

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Öğrenci
Bir tünel şantiyesinde çevre mühendisi olarak osgb bünyesinde işe başladım bugün ilk günüm. İş olarak tavsiye istiyorum. Neler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim ? Taşeron firmalardan neleri istemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim ilk günden kötü izlenim bırakmak istemiyorum. ( İlk iş tecrübem).

Öncelik olarak çalışma alanında oluşacak atıkların çevreye zarar vermemesi için bir atık alanı oluşturulmalı. Atıklar toprağa sızmayacak şekilde ve çevre etkilerinden korunacak şekilde saklanmalı. Şantiye ise en kolayı alanı belirleyerek zeminine beton döker ve duvarlar yaparak koruma altına alırsınız. Yağmur ve kar gibi doğa olaylarından korunması için üzerinide kapatmanız gerekmektedir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
örnek olarak bu dökümanı inceleyebilirsiniz.

Bunun dışında içme suyu analizi istemem söylenmişti. Bu tünelden çıkan atıksu için çöktürme havuzları yaptırmayı düşünüyorum ama debisi fazla sanırım. Sıralı çukurların sayısını mı artırmalıyım ? Yoksa derbiyi düşürmek için nasıl bir yol izleyebilirim ? Şu çukurda dinlenmeden geçip gidiyor mevcut haliyle

Yapılacak olan tünel inşaatı için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunu bulup orada inşaat esnasında alınacak olan önlemler taahhüt edilmiştir. Gözden kaçırmamanızı ve ana yükleniciyi konu ile ilgili uyarmanızı tavsiye ederim.