• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat tesisi

MİRZA34

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
maya
herhangi bir belediye anlaşması olmayan şahısların topladığı ambalaj atığının alan lisanslı tat firması kütle denge için şahıslara kesilen gider pusulasını sisteme girebilir mi

Evet , tabi artık siz o şekilde ilerleyeceksiniz. Ya da sıfır atık belgesi olan firmalardan atık alımı yapacaksınız. GP kesilen kişilerin TC kimlik numaralarını da alın onları da yazarsınız sisteme.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MİRZA34Merhaba,

Bakanlık tarafından Haziran ayında "atık toplayıcıları" genelgesi yayımlandı. Atık toplayıcıları, Belediyelere müracaat ederek belediye sınırları içerisinde yer alan yerlerden atıkları toplayacaklar ve toplamış oldukları atıkları Belediye'nin toplama sistemine veya Belediye sınırları içerisinde bulunan lisanslı firmalara verebilirler. Zaten atık toplayıcıları için sıfır atık bilgi sisteminde sekme açıldı. Eğer atık toplayıcısı, toplamış olduğu atığı lisanslı firmaya verecekse makbuz tarzı bir belge düzenlenir ve lisanslı firma kütle denge sistemine beyanını yapabilir.

Atık toplayıcıları ile ilgili genelgeye aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz ve mutlaka okuyun.

Önceki cevapları görüntüle…
Olgaç SürmelihindiFirma yok şahıs var birde bunlara aylık olarak tek bir tane toplam tonajın yazılı olduğu bir makbuz düzenlesem isim soyadı TC sini yazıp verdiği toplam ambalaj miktarını yazsam kaşe imza yapıp sisteme girsem daha pratik olmaz mı şöyle birşeyde düşündüm aslında bilmem bana takılır mısınız tek bir makbuz düzenleyip liste halinde aldığım kişilerin isim vs bilgelerini yazıp toplam tonajı yapsam buna bir engel var mıdır aynı belediye için düzenlediğimiz tek makbuz gibi yapsak nasılda resmî olarak adlarına kesilmiş gider pusulaları var ben tek tek girmek yerine topyekün hepsine bir makbuz yazmayın planladım ama sizlerin fikrini almak istiyorum çünkü baya gider pusulası var 6 aylık beyan eksik kalmış firmada onları bildirmemiz lazım

Olgaç Sürmelihindielimdeki gider pusulaları ile satılan ambalaj atığı miktar açısından büyük fark var gider pusulaları karşılamıyor elimde başka belge yok ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum şuan nu kütle dengeyi 1 kaç gün içinde halletmem gerekiyor bana bir fikir verebilir misin evet bu atıklar kamu kurumlarından üniversitelerden gelmiş ama atık alındı belgeleri yok bu durumda ne yapmam lazım çözüm bulamadım ayrıca gider pusulalarını tek tek girmek çok zor 500 kişi var listede nasıl bir izlemeliyim sizce

MİRZA34
Geçmiş aylardan kalan stoklar var ise giren ve çıkan atık miktarını dengeleyebilirsiniz. Kamu kurumlarından almış olduğunuz atıkları mutlaka belgeleyin. İleri ki bir zamanda başınıza dert olabilir. Ayrıca atık üreticisinden almış olduğunuz atığı belgelemek zorundasınız.​

@Olgaç Sürmelihindi Olgaç bey günaydın ben bir şey sormak istiyorum. Şimdi şöyle firma 15 01 06 kodu topluyor. Ayırma işlemi sonrasında geri dönüşüm için kullanılamayacak malzemeler biriktirilip çöp olarak veriliyordu 20 03 01 koduyla. Ama istaçtan arkadaşlar bu atığı elek altı atığı olarak 20 01 01 kodu yada 07 02 13 kodu ile alabileceğini söylemiş. Kendileri ile görüştüm sizin çöp olarak gördüğünüz malzeme burada ATY tesisinde kullanılıyor. KDS yaparken 150106 ile giriş yapıp sağ tarafta proses oluştururken 20 01 01 kullanamadığım geri dönüşüme gönderemediğim kısmı oluşturacak mışım ya da 07 02 13 koduyla. Ya o kadar kafam karıştı ki burada kim var toplama ayırma yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?

TUĞBA KONCAHayırlı sabahlar,

Öncelikle atık üreticisinden karışık ambalaj atığı alan firmalar lisans belgesinde bulunmayan atık kodları çıkabiliyor. Bu tür durumlarda uyarımız şu olur; lisanslı firmaların atık üreticisinden atık alırken lisans belgesi kapsamında bulunan kodları alması ve atık üreticisinin bu atıklara başka bir atık türünün karıştırılmaması gerektiği...

Ayırma işlemi sonrası sizin işinize yaramayan ve çöp dediğiniz ne tür malzemeler çıkıyor? Bu tür malzemelere elek altı demek yanlış olur. Toplama ayırma tesislerinde alınan atıklar herhangi bir elekten geçirilmiyor. Geri kazanımı mümkün olmayan atıkları mevzuat gereği bertaraf tesislerine gönderilmesi gerekir. Toplama ayırma ve/veya geri kazanım tesislerinde proses gereği firmanın işine yaramayan atıklar başka bir lisanslı firmaya gönderilir ve kütle denge sisteminde "gönderilen atıklar" sekmesinden beyan edilir.

Ayrıca karşı firmada ki kişiler 20 01 01 veya 07 02 13 atık kodunu neye göre belirlediler. Atıkları yerinde veya siz göndererek incelediler mi? Atığı görmeden kafasına göre kimse atık kodu belirleyemez. 15 01 06 atık kodu dışında siz herhangi bir atık kodu alabilme yetkiniz var mı?​

Ve bir şey daha sormak istiyorum lisans için bu kantar kamera kayıt sistemi var ya onda bu kamera aracın giriş ve çıkışını mı görecek atıyorum tesise giriş anı da görmek zorunda mı dökerken