• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taşeron Hurdası

mertozbulut

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Öncelikle zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Fabrikamıza ait bir bölümde borulama işlemi yapılacak.

Biz bu konuda malzeme dahil şekilde ihaleye çıktık ve gelen firma yani yüklenici yani taşeron çalışmalara başladı.

Diş açma ve boy kesme sırasında metal hurdaları çıkıyor.

Bu çıkan hurdaların durumu nedir? Taşeron firma bir varil temin etmek istediğini, varile hurdalarını doldurup giderken götürmek istediğini belirtti. Benim fikrim de bunun doğru olduğu yönünde fakat Çevre Mühendisimiz oraya hurdalar için bizim tarafımızdan varil yerleştirilemeyeceğini söyledi.

Çevre kanunu gereği taşeron hurdası ne şekilde değerlendirilmesi ve ne şekilde bir uygulama gerçekleştirilmelidir.

Yalnızca metal hurdası olacak.

Teşekkürler.

Sizin sormak istediğiniz oraya varili kimin koyması gerektiği mi? Yoksa hurdaları sizin mi onların mı alması gerektiği konusu?
Ben çok anlayamadım konuyu.

belirttiğiniz durum geçici bir durum olduğundan varil koyma zorunluluğunuz yok. veya atık kutusu diyelim. fakat kendi bünyenizde böyle atıklar oluşuyor ise zaten mevcuttur ve geçici bir süreliğine o bölgeye taşıyabilirsiniz. oluşan hurdalar sadece demir çelik ise 17 04 05 atık kodu ile karışık metal ise 17 04 07 atık kodu ile çıkış yapabilirsiniz. ücretsiz göndermeyin bence parasal bir değere sahip hurda zaten satın gitsin.

Benim merak ettiğim bu hurdaları taşeron sahada ne şekilde bekletmeli? Kendi iş sahasında bekletmesinde bir sakınca var mı Yoksa illaki atık sahası vs mi kurmalı.

Geçici bir iş olduğu için sahada bekletmesinde problem yok. İş güvenliğini tehlikeye sokmayacak şekilde uygun bir yerde bekletilebilir.

@mertozbulut
taşeron, işi bitene kadar kendi çalışma sahasında bekletebilir. bir sıkıntı olmaz merak etmeyin.