• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sünger, elyaf, maske ve kulak tıkaci atıkları hangi kutuya atılmalı?

A

Anonim (452f)

Merhaba arkadaşlar,

üretim sahamızda her üniteden çıkan atıklar için mavi,sarı,kırmızı atık kutularımızı koymuşuz. Ama çıkan sünger ve elyaf atıklarını ayrıca maskeleri ve kulak tıkaçlarını bu kutulardan hangilerine attırmak gerekir? işçiler sorsa bile cevabı bende bilmiyorum. Tehlikeli desem değil plastik değil bilemedim ne yapılacak. Yardımcı olabilecek olan var mı henüz yeni mezunum da :)
 
Atık kutularına göre değil, oluşan atıklara göre atığınızı yönetmelisiniz. Sizden önce birileri bir seçim yapmış ve atık kutusu koymuş olabilir. Sizin göreviniz ise oluşan atıklara göre bu atık toplama sisteminin çalışıp çalışmadığnı denetlemek, düzenlemek ve iyileştirmek.
Sünger ve Elyaf atıklarının tehlikeli olup olmadığına bakın. Atık Yönetimi Yönetmeliği Ek-4'teki atık kodu tablolarından faydalanarak atık kodunu tespit edin. Daha önceki atık beyan formlarında bu atıklar gönderildiyse atık kodu vardır, doğru mu belirlenmiş kontrol edin. Eğer atığın tehlikeli ya da tehlikesiz olduğuna karar veremiyorsanız destek alın ya da Tübitak'a analize gönderin.
Sünger için 1 kutu, elyaf için 1 kutu, üretimdeki kkd maske, tıkaçlar için 1 kutu koymanız gerekebilir. Dediğim gibi atıklara göre atık biriktirme ekipmanı seçin.

Sıfır atık yönetmeliğinde tanımlı renklere bakın. Burada mavi, sarı, yeşil, gri ve siyah renklerin neler için kullanıldığını göreceksiniz.
Sizdeki atıklara göre baştan atık envanteri çıkarıp sonra atık kutularını doğru renkte seçin, boyayın, değiştirin. Atık kutularına hangi atıkların atılacağını gösterir yazılı ve görsel atık etiketleri/levhaları bastırın.

Sonra da izleyin, düzenleyin, iyileştirin.
 
Üst