• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su verimliliği belgeleri hak.

• Konuyu başlatan Anonim (aa2e)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (aa2e)

Arkadaşlar merhaba. Su verimliliği yönetmeliği kapsamında belge alabilmek için gerekli kriterler ek-3 ek-4 vs verilmiş, bunların şartlarının yeterli şekilde sağlandığını nasıl anlayacağız? Başvuruları hangi sistemden nasıl yapacağız? Ulusal su bilgi sistemi üzerinden kayıt olup mu başvuru yapacağız yoksa önden dilekçe vs Yazmamız gerekiyor mu orda karıştı bende ..

Anonim (aa2e)Sondan başlayayım:

-Yönetmelikteki geçici madde gereğince bir format yayınlanması gerekiyor anladığım kadarıyla henüz yayınlanmamış.
-Konu ilgilileri hariç herkese yeni olduğu için anlamanız başta biraz zor.
-Başvuruların Su Verimliliği Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yapılacağı yanılmıyorsam Madde 8/1 mevcut ama geçici madde zaten sistemin kurulmadığını bize anlatıyor. Ulusal Su Bilgi Sistemi içine mi kurulur yeni mi kurulur onu bilemem.
-İkinci yazdığımla ilgili konuda Belediyeler ve Su Kanalizasyon İdareleri zaten konuya hakimler. Diğer kurumlar için bahsedilen Rehberler uzun süredir var. Sorun şurada: Bu konuda Bakanlık yetkilileri tarafından doğrudan sağlam bir eğitim verilmesi gerekecek. Gri Su, Kayıp Kaçak (Görünürde basit bir şey ama değil) Ekler içinde yeterli sayıda personel demişler. Su Verimliliği diye siteden haberdar oldunuz mu Yönetmelik öncesi bilmiyorum (Mesela ben Yönetmelik çıkacağından 20 gün önce haberdar oldum, işsiz bir adamım sektörün dışındayım)
-Burada en çok kazanan TSE olacak zira 46001 almak için uğraşmanız gerekecek. Onu almadan başvuramazsınız diye düşünüyorum.
-Bu madde Gri Su gibi konuları tekrar gündeme getirecek çünkü geleneksel yollar dışında su temini diyor.

Saygılarımla