• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su tüketi̇mi̇, kuyu i̇zni̇?

İlayda SÖNMEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
Arkadaşlar merhaba fabrıkanın su ihtiyacını karşılamak için Kuyu izni almak istiyorum.
DSİ 'den bu izni almak için süreci bilen arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: DSİ artık kuyu ruhsatı vermiyor diye bir şeyler duydum. Ne kadar doğrudur?

organize sanayi bölgelerine geçti artık konu diye biliyorum.

İzmir için öyle, onu biliyorum sadece. DSİ gittiğimde bağlı olduğunuz organize ile görüşün dediler.

ama süreç yeni, baya bir sorun var.

DuyguOzturkMerhaba, Öncelikle başvurunun DSİ tarafından yetkili jeoloji müh. tarafından yapılması şart. Başka türlü başvuru yapılamıyor. Bu işi yapan firmalar/danışmanlar mevcut. Sürece gelirsek; ilk olarak arama belgesi için başvuru yapmanız gerekir. Arama belgesi için istenilen evrakları (aşağıda belirttim) jeoloji mühendisine verirseniz, sizin adınıza başvuruyu yapar.

Arama Belgesi için istenilen evraklar (Aklıma gelenleri yazdım)
-Kuyu inşa tatbik projesi
-Kuyunun açılacağı alan ait foto, google earth görüntüsü, yer bulduru haritası, koordinatları
-Hidrojeolojik etüt raporu
-Su analiz raporu (önceden açılmış sonradan değiştirilen kuyular için)
-Tapu senedi, vekaletname, imza sirküleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi
-Sondör yetki belgesi fotokopisi
-Derin kuyu için şartname ve fiyat teklifi

Akabinde kuyu kullanım belgesi başvurusu yapılacak. Onun içinde;

-Ekspertiz raporu (Su ihtiyaç raporu)
-Hidrojeolojik rapor
-Krokili kuyu projesi
-Arazinin onaylı tapu fotokopisi

isteniyor.

Siz başvuruyu yapacak danışmanı bulun o sizi yönlendirir. Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Önceki cevapları görüntüle…
DuyguOzturkAslında çok soru var ama ben anlatayım hızlıca. Kuyu mülkiyeti size mi ait? Aitse sıkıntı yok, değilse muvafakatname yapılması gerekir. Kuyu kaçak mı değil mi? Değilse tahsis değişikliği ile kuyu kullanım belgesi için başvuru yapılacak. İstenilen bilgileri/belgeleri yazmıştım. Kaçaksa cezasını ödeyip başvuru yapılacak. başvuru sonrası akıllı kartlı sayaç taktırıp kullanabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

hakancihanKuyuya dair hiç bir bilgi yok bu nedenle kaçak olduğunu düşünmekteyim. Gidip bizim kuyunun ruhsatı var mı kaçak mı diye de soramıyorum kimseye. İşlemleri başlatmadan ihbar etmiş gibi olmak istemiyorum fabrikayı. Gidip sormak olmaz değil mi ? bakabileceğimiz farklı bi yer var mıdır?
Kuyu kaçaksa eğer her şey usulüne uygun olsun istiyorum. Yönetime sunmak için bilgi toparlıyorum...

Çok teşekkür ederim...

hakancihanHakan bey, kuyunun yanında sayaç vardı ve sayaç numarasından, ödediğimiz su faturalarıyla kıyaslama yaptım. 2 tane sayaç numarası vardı biri şebekenin sayacı biri kuyunun. İSKİ'yi aradım hemen, kuyu aboneliğimiz olduğunu söyledi. Yalnız dikkatimi çeken şey şu oldu kullanılan su miktarı hem az hem de fatura 300-400 lira arası gelmiş hep. Her ay gelip sayacı okuyorlor.ar çektiğimiz kadarına fatura düzenleniy Kuyu olduğu için indirim vs mi oluyor bilemedim.

Ayrıca DSİ ile burada şebeke yokken görüşmeler yapılmış ve DSİ yasaklı bölge olduğu için kuyu açamazsınız demiş. Kuyu açılmış ardından İSKİ abonelik için baskı yapıp saat bağlamış.

Mevcut durumda; kuyumun sayacı olduğuna göre faturasını ödediğime göre kaçak sayılmaz mıyım ? DSİ onay vermeden İSKİ nasıl abonelik açtırmış sayaç bağlamış.. Yardımlarınızı rica edeceğim..

DuyguOzturkBildiğim kadarıyla bölgesel değişiklik gösteriyor bu konu. Devlet Su İşleri ile görüşmeniz lazım. Çeşitli bölgelerde, çok ufak arazilerde yeni kuyu açılmasına ve lisanslandırılmasına izin veriliyor. Bağlı bulunduğunuz DSİ Bölge Müdürlüğünü arayıp; yeni kuyu izni için gereken şartları ve yer önerilerini öğrenebilirsiniz.

Yalnız şunu da belirtmek lazım; kuyu açma ve lisanslandırma izni olan lokasyonlardaki arsa fiyatları uçmuş durumda.