• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su Kanal İdareleri ile olan anlaşmazlıklar

ahmetcan25

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi
Merhabalar. Yaşadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Firmama verilen bağlantı izin belgesinde numune alım yerinin yönetmelik gereği yanlış olduğunu tespit ettim. Kanalizasyon idaresine maddelerle yanlışlığı gösterdim ancak kabul etmediler. Ben de çevre şehircilik bakanlığından görüş sordum ve bakanlık numune alma yerinin yanlış olduğunu beyan etti gereği için kanalizasyon idaresine gönderdi. Ancak telefonla görüştüğümde bakanlıgin görüşünün kendilerini baglamadiklarini beyan ettiler. Hatta bakanlıği arayıp siz bizim içişlerimize nasıl karışıyorsunuz demişler. Ben böyle anlaşmazlıklarda bakanlıgin görüşünün nihai olduğunu biliyorum yani kanalizasyon İdaresi bu karara uymak zorunda. Konu hakkında bilginiz varsa fikirlerinizi merak ediyorum

Merhaba,

Kanal bağlantı noktası, numune alma noktası, kanal hattı gibi konular; kanal sahibine ait olan haklardır. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Madde 50'de kanal idaresi kendi mevzuatı çerçevesinde işlem yapmakla yükümlü kılınmıştır. Eğer kanal sonrası yapılan arıtmada bir sıkıntı varsa; o zaman işin içine Çevre ve Şehircilik kurumu girip kanal idaresine yaptırım uygulayabilir.

Son olarak aynı yönetmeliğin 51. Maddesi ile cevabınızı netleştirmiş olayım:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Katkılarınız için teşekkürler. Aslında kısaca sorum şu. Kanalizasyon yönetmeligindeki maddeye uyulmuyor, ben de bakanlığa bu maddeyi yanlış uyguluyorlar diyorum. Bakanlık evet yanlış uygulama olmuş diyor. Gereğini yapın diyor. Kanal idaresinin reddetme hakkı var mı?

ahmetcan25Siz iki devlet kurumunu birbiriyle çarpıştırıyorsunuz hocam :D Yapmayın etmeyin, siz zararlı çıkarsınız.
Uygulamanın yanlış olduğu konusunda haklı olabilirsiniz ancak altyapı yönetiminize talebinizi iletmişsiniz. Onlar da sıkıntı olmadığını belirtmişler. Neden işi Bakanlığa taşıyorsunuz ki? Sorumluluk zaten sizde değil.

Aslında detaylı anlatabilsem komedi bir durum var. Aslında ben kanalizasyon idaresinin yanındayım eski bir denetim ruhsatci olarak ama yanlış uygulamada diretiyorlar. Amacım tamamen yönetmelige uymak

Vicdanım rahat değil ancak dediğiniz gibi yapıcak birşey yok. Amacım kanalizasyonu dolayısıyla artırma tesislerini olabildiğince korumak