• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su artıma cihazı önerileri & hazır su vs arıtılmış su

Melih Türkdoğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2014
Şehir
İzmir
Firma
Üniversite
Herkese merhaba arkadaşlar formda baktığım başlıklarda ev tipi arıtma cihazları için bir konu bulamadım. Çevre mühendisi gözüyle daha önce yaptığınız araştırmalar var mı? Evinizde ne tür arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Hazır su kullanımına devam mı edilmeli yoksa arıtma suyu mu daha sağlıklıdır. Mineral takviyeli minarel takviyesi olmayan arıtma cihazlarında gerçeklik payı nedir?
Çok fazla kirli bilgi var bu konu hakkında uzman arkadaşlarımın detaylı önerilerini almak isterim. Hayırlı forumlar...
 
Merhabalar, yaklaşık 4 sene endüstriyel ve evsel içme suyu sistemleri kurdum. Bu tecrübelerime dayanarak ev tipi su arıtma cihazını, hazır sulara tercih etmekteyim. Suların plastik şişelerde olması, sıcak havalarda güneşte beklemesi, damacanaların ömründen fazla şekilde kullanılması ve hijyen konusunda sıkıntılar yaşandığını gördüm. Teorik olarak hazır su ve evsel arıtmaların prosesleri aynıdır. Evsel arıtma kullanan kişiler atıksu miktarından yakınıyorlar ama hazır suyun üretildiği proseste %30-40 atıksu çıkışı oluyor. Nihai ürünü satın aldıkları için atıksu miktarını hesap edemiyorlar. Ev tipi sistemler endüstriyel sistemlere göre verimi düşük evet ama artık yeni cihazlar daha az atık su üretmektedir. Ev tipi cihazlarının büyük çoğunluğu aynı mantıkta çalışır, çok pahalı bir cihaz almanızı önermem. Önemli olan deponun plastik olmaması, filtrelerin kaliteli olması, filtrelerinin takibi yapılarak zamanında değiştirilmesi. Yeni sistemlerde artık filtre değişimleri çok rahat olduğu için yüksek paralar vererek servis çağırmanızı da önermem. Youtube da çok video mevcut. R.O sistemleri suyu safsızlaştırdığı için mineral filtresi olması lezzet açısından bence önemlidir. Ph konusuna takılan kişiler oluyor, onlara da pH yükseltici mineraller var onları tavsiye derim.
 
Cihazın doğru çalıştığından emin olmak gerekir. Ben kullanmayı tercih etmiyorum. Risk alamam.

Ticari ürün bunlar amaç minimum masraf maksimum kar. Mineral kartuşları ne kadar işe yarıyor tartışılır. Ucuz sistemlerde doz kontrolü yok. Mineral açıdan fakir bir suyu içmek doyumsuzluk yaratır. Yavaş yavaş sinsi sinsi sizi karanlığa doğru götürür. Fazlası da zararlı.

Zamanında değişmeyen filtrelerin yaşatacağı risk zaten ayrı bir problem.

Çeşmeden akan su da çok masum değil elbette.
 
Melih TürkdoğanBen bir süre ters ozmos (kuyu suyu ve Deniz suyu) sistemleri üzerinde özel bir firmada çalıştım. kurduğumuz cihazlar günlük 10 m3 ile 500 m3 üretim kapasitesine sahip cihazlardı. Bu cihazlarsan şişe suyu kalitesinde su almak mümkündür. lakin düzenli kontrolleri ve su kalitesinin takibini yapmak şartıyla. bu tip cihazlar aslında içme için değil de suyun sınırlı olduğu veya kalitesinin kötü olduğu durumlarda genel kullanım için su temininde kullanılmaktadır. kendi evimde de tezgah altı ters ozmoz sistemim var lakin ben düzenli kontrollerini yapıyor olmama rağmen içmek için kullanmıyorum. nihayetinde bunlar yapay olarak mineral takviyesi yapılan saf su niteliğinde su üretmektedir. Özellikle evinizde küçük çocuğunuz ve yaşlı bireyler varsa bu suyu sadece kullanma için tercih etmenizi öneririm. Hazır sulardan alırken de suyun işlenmiş su değil doğal kaynak suyu olmasına özen gösteriniz. piyasadaki çoğu su yer altından çekilip yine Ters ozmos sisteminden geçirilerek şişelenmektedir. Bizim şansımız ilçemizde doğal kaynak suyu şişeleyen bir iştirakin olması, hem doğal kaynak suyu hem de ilçemizde yani hiç dolaşmadan elimize geçiyor. (Labranda Su). Naçizane tavsiyem bu yöndedir. kullanım için olabilir lakin içmek için doğal kaynak suyu. Tabi işin aslı belediyelerimizin çeşmelerimizden içme suyu vermesidir. Nihayetinde faturalarda "İçme suyu bedeli" olarak ücretlendirme yapılmaktadır.
 
Üst