• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su aritma ve çamur bertarafi ( yeni̇ )

Hakkı Boncuk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Eylül 2023
Şehir
Muğla
Firma
MAKRONANO
Merhaba,

Ben Hakkı Boncuk

Yaptığımız araştırmalara göre çamur ve biyolojik arıtma tesislerinde çok büyük sorunlar gördük.

Biz bu sorunu %99 olarak yeni geliştirmiş olduğumuz proses ile çözdük özetle anlatmam gerekirse,

Biyolojik Arıtma Tesisleri İçin İşleyiş:

1- Biyolojik arıtma tesislerinde suyu kokusuz ve bakterisiz olarak arıtıp arıtılan suda balık yetiştirebilirsiniz
2- Arıtılan sularda tesislerde bekleme havuzlarında çamur dibe çöker bizim sistemimizde çamur olmaz
3- Bizim sistemimizde koku olmaz
4- 100 ton su 14 -15 dk içinde arıtması gerçekleşir ve çamursuz bir su ile doğaya verebilirsiniz çim sulama vs.
5- Arıtılan sudan çıkan tortuyu kurutma prosesi kurarak ham madde üretebilir ve gelir elde edebilirsiniz.
6- En önemlileri arıtılan suda kesinlikle kimyasal kullanılmamaktadir
7- Çıkan tortuda hammadde olduğu için kimyasaldaolmayınca bakanlıktan o atık uygunluğu kaçınılmazdır.
8- Tesisde 1 kişi sadece kontrol amaçlı çalışır kişi pc den tüm olup biteni görür ve sistem kendini onarır.
9- Sistem kur ve unut bir sistemdir Uzun yıllar başka bir sisteme ihtiyaç olunmaz.
10-Daha fazla bilgi için ulaşabilirsiniz.


Mermer kesim Fabrikaları İşleyişi:

1- Mermer fabrikalarında benzer bir sorun vardır yine kimyasal ve katı atık ayrıca kimyasal gideri, bakanlık, yer stoğu, belediye vs gibi problemler vardır.
2- Biz bunu %99 oranında çözdük
3- Mermer kesiminde ilk su çok önemli olduğundan arıtılan suyu kullandıklarında mermer siliminde yapıçan parçacıklar hare yapmaktadır bu yüzden bizim sistemimiz arıtılan suyun herzaman ilk su kalitesinde vermektedir. Firesiz bir kesim elde edilir ezsperden geçer.
4- Tesisin su ile ilgili hiç bir kaygısı kesinlikle kalmaz depolama alanı var ise bu sistemi kuran fabrika su ihtiyacı olan fabrikaya temiz su satışı yapabilir.
5- Su arıtıldığında mermer tozu atığı olmaktadır. Fakat fabrikalar bu konuyu fransız ilaçlar ile çökertme yolunu seçmiş ve çökertilen atık cevreye ve çalışana zararı olduğundan çözüm bulamamışlardır.
6- Bizim tesisimizde kimyasalı unutun çıkan atığı hiç bir kimyasal kullanmadan çıkartıp kurutma prosesimizde hammaddeye çevirip 0 atığa uygun hale getirmekteyiz
7- Fabrika bu sisteme geçtiğinde bir çok gider kaleminden %100 kurtulmuş olmaktadır.
8- Bakanlık 0 atık uygunluk raporuna kolayca geçebilir ve yer stoğunu hammadde deposunu çevirebilir.
9-Gider kalemleri azalan bir fabrikanın gelir kalemleri artmış olaktır.
10- Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

İletişim:
Hakkı Boncuk
0532 719 02 33
 
Son düzenleme:
Merhaba

Bunlar konu başlıkları argesini tamamladığımız bir proje

Aslında gayet anlaşılır konu başlıkları

Sanırım mermer ile ilgileniyorsunuz bizim sistemimiz suyunuzu ilk su kalitesinde arıtıp tekrar fabrikaya vermek

Ayrıca çıkan atığın kimyasal kullanmadan çıkartıp kurutma prosesimizde hammaddeye çevrilmesi söz konusu

Bir fabrikanın gider kalemleri:

kimyasal-çıkan fireler-personel-atık yönetimi mazot vs-yer stoğu-belediye-çevre bakanlığı vs vs.

Biz bu gider kalemlerini %de 99 çözdük biz bu proje ile hedefimiz gider kalemleriniz değil suyunuzu ve atığınızı en güvenli ve kullanabilir hale getirmek.

Anlaşılmayan başka bir durum varmıdır.

iletişime geçebilirsiniz

saygılar.
 
Biraz daha detaylandırır mısınız ? Nasıl bir arıtma sistemi geliştirdiniz ? Görseli veya uygulandığınız bir fabrikadan giriş çıkış sonuçları var mıdır ?
 
Kubilay DumanBuna doğru cevap verebilmek için sektörelyapınızı bilmemiz gerekiyor fakat bizim şuan arge geliştirmesini tamamladığımız ve özel firmalara kurulum aşamasına geldiğimiz proje mevcut burada suyu biyolojik atıklardan kimyasal kullanmadan arıtıp çıkan katı atık yani çamurun yakıt yada gübreye dönüşmesi ile ilgili bir tesis

sizin probleminizi çözebilmek için neye ihtiyaç duyduğunuzu bilmemiz gerekir
 
Hocam ben arkadaşların da benimde bilgilenmemiz için soruyorum. Prosesinin şuanda tam olarak nasıl işliyor ? Bir akış şeması görseli vb. tanıtım için bir kaç veriniz yada prosesiniz ile ilgili sunumunuz varsa paylaşırsanız bakıp incelemek isteriz. ?

Biyolojik kirliliği kimyasal arıtmadan yapıyorsunuz ? Evet çok güzel ama nasıl ? Aynı işlemi biyolojik arıtma tesisi de biyolojik kirliliği kimyasal kullanmadan arıtabiliyor. Muhtemelen sizin prosesiniz büyük avantajlar sunuyor. Ama nasıl ?

Ben açıkçası suyu nasıl arıttığınızı hala anlamadım. Bu yüzden detay soruyorum. Sektörden ziyade genel bir sunum ve prosesin içeriği nedir ?
 
Son düzenleme:
Kubilay Dumanöncelikle ben bir öğretim görevlisi değilim firma sahibiyim ihtiyaç duyan firmalara bu içerik ve proje veriliyor

çok teknik ve detay vermemiz mümkün değil fakat bir firma olarak taleb edilirse ozaman çalışma başlatıp konuyu aktarabiliyoruz.

şuan için mermer fabrikaları ve biyolojik atık olan tüm işletmelerin sorununu çözen bir prosesimiz mevcutve bunların hiç bir yerinde kimyasal kullanmadan ve biyolojik tesisde çıkan çamurun yakıta ve gübreyeçevrilmesi söz konusu.

bu teknoloji şuan üretildi yeniden dünyayı anlamak anlamsız olur fakat yapılabilecek en güzel ve doğru hareket bu sorunları yaşayan firmaları haberdar etmek ve bu teknolojiye geçmesini sağlamaktır.
 
2- Arıtılan sularda tesislerde bekleme havuzlarında çamur dibe çöker bizim sistemimizde çamur olmaz
suyu biyolojik atıklardan kimyasal kullanmadan arıtıp çıkan katı atık yani çamurun yakıt yada gübreye dönüşmesi ile ilgili bir tesis


üstteki 2 cümleyi de yukarda siz yazmışsınız, çamur çıkıyor mu çıkmıyor mu anlayamadım ben. daha detaylı bilgi verir misiniz?
 
Serkan Ç.merhaba
biyolojik arıtma tesislerin hepsine çamur çıkar ....

tüm dünyada bu böyledir ama arıtıldığında çamur dibe çöker ve bu çöken çamuru sıyırıcılar ile toplayıp kurutma prosesine yüklenmesi sağlanır orada %68 oranında kurutup deşarj ederler şuanki tüm sistemler bu şekilde çalıyor.


bizim prosesimiz:

suyu kimyasal kullanmadan saf su derecesinde arıtıp çamurun çok farklı bir versiyonda yukarıda toplanması ve yukarıda biriken maddenin direk olarak kurutma prosesine verilmesi orada%98 oranında kurutulup yakıt ve gübreye çevrilmesidir. tamamen sıfır atık.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hakkı Boncukgider kalemlerini %99 azalttık diyorsunuz bu gerçekten çok iddialı bir rakam amacım sizi eleştirmek değil ama çamurun kurutulması için gerekli enerji sarfiyatı nasıl karşılanıyor ? daha önce çalıştığım bir firmada solar kurutma vardı fanlar güneşten gelen sıcak havayı çamur üzerine üflüyor karıştırıcılar çamuru alt üst ederek kurumasını sağlıyordu bu kadar basit görünmesine rağmen makinaların enerji ihtiyacı bakımı personel gibi pekçok masraf çıkıyordu en verimli zamanında 100 ton ıslak çamur beslediğimde 20 ton kuru çamur veriyordu sizinki nasıl bir sistem anlatabilirseniz, resim yada video paylaşabilirseniz şuan çalıştığım ve hizmet verdiğim arıtma tesislerine bahsedebilirim sizde sisteminizi satarak gelir sağlamış olursunuz
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
aliozel27Merhaba

öncelikle başlıklarda konu oluşturduğum makalelerde belirttim bu formda oradaçok detaylı anlatılmaktadır
firmalara verdiğimiz soru cevaplar sunumunu size göndereyim aklınıza takılan bir soru olursa iletişime geçebilirsiniz.

su arıtma ve kurutmaile ilgili soru cevaplardır ve biyolojiik arıtma ile ilgilidir.

NANO PARTİKÜL TEKNOLOJİSİ İLE ÇALIŞAN BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ HAKKINDA GELECEK MUHTEMEL SORU VE CEVAPLARI

Sistemin maliyeti nedir? Belirli bir ölçek var mı? (Örneğin 100 Litre/saniye debili atık suyu arıtan sistem ….. TL gibi)

BİYOLOJİK KİRLİLİĞE SAHİP ATIK SU SİSTEMİ İÇİN, TEMEL YATIRIM MALİYETİ 100 M3 SU İÇİN ……………€ dur.BU FİYAT TEMEL YATIRIM MALİYETİ OLUP 350 M3 SUYU ARITMA KAPASİTESİNE SAHİPTİR. BU SİSTEMİN DAHA BÜYÜK HACİMLERDE FİYATLARIN TESPİTİ İSE TESİSİN ANALİZİ SONRASI 3D PROJE ÇİZİMİ İLE BİRLİKTE FİYATLANDIRILIR.

Sistemi mevcut personel kullanabilir mi? ayrı bir personel istihdamı gerekecek mi?

KURULAN TESİSİ İÇİN NİTELİKLİ VEYA ÜST DÜZEY BİR PERSONELE İHTİYAÇ YOK FİRMANIN BELİRLEDİĞİ BİR PERSONELE KONU İLE İLGİLİ EĞİTİMİ TARAFIMIZCA VERİLECEKTİR.

Sistemin kurulma süresi ortalama ne kadar sürüyor?

TERFİ SİSTEMİ, ÇAMUR KURUTMA VE BERTARAF SİSTEMLERİ HARİÇ 90 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLMEKTEDİR. TERFİ SİSTEMİ PLANLANAN, ÇAMUR KURUTMA VE ÇAMUR BERTARAF SİSTEMLERİ TALEBİ OLAN TESİSLER İÇİN GEÇERLİ SÜRE, PROSESLERİN VE İNŞAATIN YAPIM SÜRESİ İLE ALAKALIDIR.

Sistemin satış sonrası hizmetleri neler?

BİYOLOJİK ARITMALARDA ARITMA REAKTÖRÜ İÇİNDEKİ ARITMA ŞAFTI, ortalama 2 YIL SONUNDA ÖMRÜNÜ TAMAMLAR VE DEĞİŞİM YAPILMASI GEREKİR, DEĞİŞİM BEDELİ VE ŞAFT BEDELİ ALINIR.( BU GÜN BU ŞAFAT MALİYETİ ………………….€ DUR.)

Sistemin işletme giderleri neler (elektrik, bakım ücretleri, vb)

KURULACAK BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNDE ELEKTİRİK MALİYETİ, GÜNÜMÜZ konvansiyonel ARITMA TESİSLERİNDE KULLANILAN ELEKTİRİKTEN %25 DAHA TASARRUFLUDUR. KULLANIMDAN KAYNAKLI BİR ARIZA GELMEDİ İSE RUTİN BİR BAKIM YOKTUR. “TAK UNUT” BİR SİSTEMDİR.

  • Sistemin mevcut arıtma sistemleriyle karşılaştırıldığında avantajları - Dezavantajları nelerdir?
  • AVANTAJLARI :
  • İNSAN KAYNAKLI HERÇEŞİT ATIK SU KUSURSUZ ARITILMAKTADIR.
  • İNSAN KAYNAKLI VE KOİ ( KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI) 5000 mg/It ATIK SUYU KABUL ETMESİ.
  • HIZLI NÜFUS DEĞİŞİKLİĞİNDE ARTACAK ATIK SU MİKTARINA UYGULANACAK ARITMADA ÇOK HIZLI CEVAP VEREBİLMESİ
  • KISMİ ENDÜSTRİYEL ATIK SULARI, EVSEL SUYLA BİRLİKTE KABUL ETMESİ,
  • KİRLİLİK ÖLÇÜMÜNÜ İNSANSIZ VE ANINDA YAPARAK YENİ DURUMA GÖRE POZİSYON ALABİLMESİ,
  • KÜÇÜK HACİMLİ OLMASIDIR.( ÖRNEĞİN 100 DÖNÜMLÜK KLASİK BİR ARITMA TESİSİNDE, YAPILACAK NANO PARTİKÜL ARITMA TESİSİ 7 DÖNÜME İHTİYAÇ DUYMAKTADIR, 93 DÖNÜM ALAN ARMAKTADIR.)
  • DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİ OLMASI ( KLASİK ARITMA TESİSLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMİNDEN %25 DAHA TASARRUFLUDUR.) 150 kw ile 175 kw arası normalde çalışan tesislerdir bizim prosesimiz maksimum 55 kw bunu daha minimalize hale getirebiliriz ( suyun debisine göre)
  • SİSTEMİN YERİNE MONTE EDİLDİKTEN SONRA UNUTULMASIDIR. ( TAK UNUT)
  • KOKUSUZLUĞUN SAĞLANMASIDIR.
  • ÇIKIŞ SUYUNUN İNSAN SAĞLIĞINA HİÇBİR NEGATİF ETKİSİNİN OLMAMASIDIR.
  • ÇIKIŞ KATI MADDE MİKTARI ( ATIK ÇAMURU) BAKTERİ İLE ARTTIRILMAMASIDIR.
  • GELECEKTE ATIK SU DEĞİŞKENLİKLERİNDEN ETKİLENMEMEKTEDİR.
  • Günümüz arıtmalarının sebep olduğu müsilaj gibi bakiya organik madde oluşturmaması
  • Arıtma çamuru miktarını yarıyarıya düşürmesidir çünkü bakteri gövdesi bulunmamaktadır.


  • DEZAVANTAJI :
  • TESPİT EDİLEBİLİR BİR DEZAVANTAJI BULUNMAMAKTADIR.


  • Arıtma çamurunun gübre olarak kullanımı sağlıklı olmadığı gibi,yasal olarak da müsaade edilmemektedir.Oluşan arıtma çamuru ön susuzlaştırması sonucu %70 su-%30 katı madde oluşmaktadır. Ortalama kalorifik değeri 2000-2400 aralığında dır1 ton yaş çamur kurutulduğunda 300 kg kuru çamur oluştrur.Bu miktarın %50 si kurutma amaçlı yakıt olarak kullanılmakta kalan %50 yakıt olarak satılabilmektedir.
  • Sistemin ortaya çıkardığı katı materyalin (yakıt veya gübre) yaklaşık değerleri ne kadardır. Sistem arıtma yaparken ürettiği temiz su ve katı yakıt – gübre nin maliyet-etkinlik hesaplamasındaki payı yaklaşık ne oranda gerçekleşir?
  • Sistem kurulumu için gerekli yasal izinler vs var mı? Ayrıca bizim herhangi bir merciden izin alma gibi bir durum var mı? Sistem kurulumunda herhangi bir resmi otoriteden özellikle izin alınması gerekli mi?
PROJE TANITIM DOSYASI HAZIRLANIYOR VE ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLİYOR TABLO 19 UYGUNLUĞU İSTENİYOR ( ÇIKIŞ SUYU STANDARTININ UYGUNLUĞU)

Çıkış suyunun kullanılabileceği alanlar nelerdir?

BAHÇE, YIKAMA

Sistemin arızalanması durumunda ne gibi tedbirler alınıyor? Arıza durumunda sistemin B planları var mı?

NANO PARTİKÜL TEKNOLOJİSİ İLE YAPILAN BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSLERİ MÜŞTERİYE “ ASİL ARITMA VE YEDEK ARITMA) OLMAK ÜZERE İKİ TANE KURULMAKTADIR. ARIZA DURUMUNDA 2. SİSTEM DEVREYE ALINIR ARIZA TESPİT EDİLEREK ONARIMI SAĞLANIR.

Ortaya çıkan son ürün atığın insan ve çevre sağlığına herhangi bir zararı var mı? Varsa bu zararın engellenmesi için nasıl bir yöntemle depolanmalı?

ÇIKIŞ SUYUNUN HER HANGİBİR ZARARI YOKTUR YANLIŞLIKLA İÇİLSE BİLE SAĞLIK PROBLEMİ TEŞKİL ETMEZ, (asla içilmesini tavsiye etmiyoruz,ancak patojenik olarak sterildir)

Sistemin amortisman süresi ne kadar? (Yatırım tutarı / Faydalı ömrü (yıl))

SİSTEMİN AMORTİSMAN SÜRESİ TÜM GİDERLERİN DÜŞÜMÜ DAHİL 5 YILDIR , VERİMLİ ÖMRÜ 10 YILDIR 10. YILIN SONUNDA YAPILAN BAKIMDA SİSTEM KURULUM MALİYETİNİN O GÜNKÜ EKONOMİK ŞARTLAR VE KURA BAĞLI OLARAK 3’te 1 FİYATINA SİSTEMİ YENİDEN SIFIRLAMIŞ OLUYOR SUYUN DEBİSİNE VE KULLANIM SIKLIĞINA BAĞLI OLARAK 15 VE 20 YILA KADAR KULLANIM ÖMRÜ DEVAM ETTİRİLEBİLİR.

İşletmemizde mevcut kurulu olan atık bertaraf sistemi, bu yeni sistem kurulduğunda ne pozisyonda kalacak, bu sisteme entegre edilebilmesi mümkün mü? Edilemezse ne önerirsiniz?

BU SİSTEM TÜM SİSTEMLERE ENTEGRE OLABİLİYOR SİSTEM KURULDUKTAN SONRAKİ MEVCUT SİSTEMDE İŞLEVSİZ HALE GELEN BİRİM VEYA BÖLGELER FİRMA SAHİBİ NEZDİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ ÖNERİLİR

  • Sistem kurulumu için ne gibi fiziksel altyapı hazırlıkları yapmamız gerekiyor?
  • KURULACAK OLAN SİSTEMİN ELEKTİRİK UZAKLIĞI- SUYA UZAKLIĞI DEĞERLENDİRİLİR
  • MEVCUT TESİSİN ANALİZİ VE TERFİ İSTASYONU GEREKİYOR MU?
  • MÜŞTERİ ÇAMUR KURTMA VE ÇAMUR BERTARAFI İÇİN PORSES TALEB EDİYOR MU?
  • Sistem Unsurları Nelerdir?
  • HİDROLİK GRUBU ( ARITMA REAKTÖRÜ İÇİNDE)
  • POMPALAR
  • BLOWER ve MÜŞTEMİLATI
  • Güç ünitesi
BİLGİSAYAR / PLC/
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
aliozel27kısaca özetlemek gerekirse bizim kurutma prosesimiz ilk hareketi birkaç lt mazot ile çalıştırıktan sonra çıkan çamurdan kendi yakıtını elde etmektedir herhangi bir istasyona gerek duymaz yakıtınız çıkan çamur
enerji gider kalemleri otomatik eridi
çıkan çamuru bertaraf etme maliyeti eridi
çevre bakan. cezaları gitti vs vs bir çok gider kalemi erimiş olur

firma olarak görüşmek isterseniz iletişim bilgilerim burada mevcuttur ulaşıp baş mühendisimiz ile bir toplantı ayarlayabiliriz firma bilgilerinizi vermeniz yeterlidir.

saygılar
 
Son düzenleme:
Mesajlarınız sanki AI ile yazılmış gibi. Bir lafınız bir diğerini tutmuyor. Detay isteyene vermiyorsunuz, kendinizle çelişiyorsunuz. Mühendis değil de pazarlamacılık oynamaya gelmiş gibisiniz.

Biz bir de diğer dolandırıcılara bakalım, sonra yine geliriz.
 
Anonim (f78d)daha öncede böyle projelere taş koymak isteyen insanlar çıkmıştır sizi anlıyorum ben mühendis değilim firma sahibiyim birmühendis gibi terimler teknik sunumlar yapamam fakat anonim olan insanlar kendilerine güveni olmayan yapamadıkları bir şeyin çenesini yapmak daha kolay geldiğinden bir ata sözü vardır bilmeniz gerektiğini düşünüyorum formda söylemek doğru olmaz mutlaka kendiniz bulacaksınız iyi günler.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Anonim (ae00)ÜLKEMİN ANONİM MÜHENDİSLERİ İŞTE.....

AYNI ANLATIMI GEÇEN HAFTA LİSEDE ÇOCUKLARA YAPTIK SON SINIF ÇOCUKLAR HAFTA SONU BU TEKNOLOJİYE İHTİYACI OLAN FİRMALARI BULMAK İSTİYOR.

YAPAMAYACAĞIN BİR TEKNOLOJİNİN NESİNİ ANLAMAK İSTİYORSUN ANLAMADIM FAKAT ANLAYIŞININ VE VİZYONUN KIT BİR DÖNEME GELDİĞİ KESİN.

BIRAK BU İŞİ YAPABİLEN İNSANLAR YAPSIN.. FUZİLİ YER TUTMAYINIZ ÜLKENİN BİLİNÇLİ MÜHENDİSLERE ÇOK İHTİYACI VAR.

SEN KENDİNE İSİM BİÇEMEMİŞ BİRİ OLARAK SANA DETAYLI PROJE ANLATILSA NE OLUR Kİ....

SAYGILAR.
 
Anonim (ae00)DÜŞÜNSENE NE ACI BİR OLAY....

YILLARCA OKU MÜHENDİSLİK GİBİ KALİTELİ BİR MAKAMA SAHİP OL AMA YAPTIĞIN HİÇ BİR İŞİN OLMASIN

KARŞINA FOSEFTİK ÇUKURLARINI TEMİZLEYEN TEMELDEN YETİŞEN İLK OKUL MEZUNU BİRİ ÇIKSIN SENİN YAPAMADIĞIN TEKNOLOJİYİ YAPSIN..

SENDE ONUN YAZDIKLARINI BEĞENME :) BENİM TAHSİLİM GÜZEL YAZMAYA YETMEZ, FAKAT BU ÜLKEYE KATTIĞIM TEKNOLOJİLERLE SİZİN GİBİ KENDİNE GÜVENMEYEN İNSANLARA BİR CEVAP OLARAK GÖRÜYORUM.

YAPTIĞIM İŞ SİZDEN TEMİZ GÖRÜNÜYOR ( TAHSİLLİSİN YA ANLARSINIZ UMARIM )
 
@Hakkı Boncuk Lütfen tek konu üzerinden devam ediniz. Üslup konusunu tartışmaya açmayacağım herkes için bu yüzden herkes sakin bir şekilde konuşmasını sürdürsün.

Hakkı beyden ricam konuya yazan kişilerin hassasiyetini anlamasıdır. Malumunuz bu kişiler çalıştıkları firmalara ürün ve prosess öneriyorlar. Dolayısıyla öncelikle kendileri proses konusunda ikna olmaya çalışıyor. Malumunuz kimse inanmadığı birşeyi önermek istemez, eminim sizlerde öylesinizdir.
 
Fatih Özcankesinlikle katılıyorum daha ciddi olarak öğrenmek isteyenlere zaten iletişim bilgilerim mevcut olarak yazdım mühendisimiz ile bir konferans sağlarız emin olmaları için bundan yana kesinlikle bir şikayetimizyok fakat insanların alaycı konuşmaları ve karşı tarafı ciddiye almamaları üzücü.
 
Üst