• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Simültane denitrifikasyon hesapları, kaynak?

Eda Kaha

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2020
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhabalar,
Hocam projemde simültane denitrifikasyon yapmamı önerdi, carousel tipi yani. Fakat boyutlandırma hesaplarına ve simültane olmasından dolayı azalacak denitrifikasyon potansiyelinin hesaplanması gibi bilgilere ulaşamadım. Nereden ulaşabilirim? Atv standardına bakmaya çalıştım fakat göremedim, 60 sayfalık bi dökümandı. Şimdiden teşekkür ederim
 
Merhaba,
Giriş atıksu KOİ fraksiyonunuz belirsiz ise aşağıdaki döküman size yardımcı olacaktır. Eğer giriş atıksu fraksiyon dağılımınızı biliyorsanız şu nokta üzerinden gidebilirsiniz. Carousel tipi reaktörler içsel geri devir kısıtı olmayan reaktör tipi olup yüksek içsel geri devir oranından dolayı tam karışımlı reaktör gibi davranırlar. Bununla birlikte tank içerisinde SnDN gereği oksijen gradienti oluşacaktır. Dolayısıyla kolay ayrışan KOİ'nin tamamını denitrifikasyonda kullanmanız mümkün olmayacak. Sonuç olarak denitrifikasyon potansiyelinizde bir miktar düşme olacaktır. Burada kritik olan iki önemli faktör, giriş C/N oranı ile O2 konsantrasyonunun tank içi dağılımı ve kontrolü.
 

Ekli dosyalar

  • Effect of Aeration on Nutrient Removal Performance of Oxidation Ditch Systems.pdf
    438.6 KB · Görüntüleme: 23
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Eda KahaMaalesef carousel tipi reaktörlerin hidrolik boyutlandırılması ile ilgili referans bir döküman ben uzun uğraşlara rağmen bulamadım. Yaygın yaklaşım, dönüşlerde yer alan yönlendirme perdelerinin orta noktaya yerleştirilmesi (dış duvarı kulvar genişliğinin yarısı kadar iç tarafa ofset lemek gibi düşünülebilir) ve yine dönüşlerde yer alan orta yönlendirme perdesinin akış yönünde olan kısmının kulvar genişliği (bazen standart 1-2 m'de olabiliyor) kadar uzatılması. Tabi bu ne kadar doğru bir yaklaşım tartışılır. Çünkü aslında kritik olan oksijen dağılımı ve mikserin uygun noktalara yerleştirilmesi. Ancak bu şekilde SnDN şartları sağlanabilir ve doğru şekilde kontrol edilir.
 
Üst