• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sifir atik

A

Anonim (c86f)

Arkadaşlar merhabalar,
İşe yeni başladığım için bu konuda tam anlamıyla bilgi sahibi değilim, sizlere bir şey sormak istiyorum. OSB içersinde bir tesiste çalışıyorum, sıfır atık belgemiz yok , OSB içinde olduğumuz için almamız gerekmiyor sanırım değil mi? ve birde sıfır atık beyanı diye bir şey okudum fakat tam olarak ne olduğunu anlamadım eçbs üzerinde de böyle bir beyan çıkmadı karşıma, sadece sıfır atık sisteminde kaydımız gözüküyor. Belgemiz olmasa da yine de beyan yapmamız gerekiyor mu?

Anonim (c86f)Merhaba,

OSB içerisinde yükümlülüğünüz yok ancak;

1- Personellerinize Sıfır Atık ile ilgili bilgilendirme eğitimi vermek,
2- Sıfır Atık Sistemine her ay düzenli olarak giriş yapıp Tehlikeli,Tehlikesiz Atıklarınızın girişini yapmak ve OSB'deki Çevre birimine iletmek,
3- OSB talep ettiğinde sistem ekran görüntülerini iletmek,

yapabileceğiniz şeyler.

Her OSB'nin talepleri farklı olabiliyor. Ancak Sıfır Atık Sistemine fabrikanızda Toplanan Atık Miktarları, Toplama alanlarınız ile ilgili bilgileri (Kaç Çöp Kovası ne için kullanılıyor vb.) girmenizde de fayda var.

Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-02-23 120054.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-23 120054.png
    53.1 KB · Görüntüleme: 52
Önceki cevapları görüntüle…
Atakan Fazlıhımm tamamdır dediğiniz yeri buldum teşekkürler. Beyan derken anlattığınız kısmı kastetmiştim açıklamanız yeterli oldu. Peki burdan sadece atık verdikçe girişlerini yapıyorum değil mi? yani standart yaptığımız atık beyanı gibi yılda bir kez mart ayı sonuna kadar gibi bir sınırlama yok sanırım.

Anonim (7023)Her ay bir önceki ayın gönderilen Tehlikeli ve Tehlikesiz atıklarının girişlerini yapmanız gerekiyor. eğer ilk defa sisteme girdiyseniz öncelikle Kurum Bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Kurum bilgileri kısmında girilmiş veriler var ise Faaliyet girişi ve Faaliyet sorgulama kısımlarını kontrol edin.

Anonim (93b0)EÇBS üzerinde Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne giriş sağlayıp firma bilgileri kısmını dolduruyorsunuz. Sonrasında sorumlu personellerinizi ekleyip, faaliyet girişi yapmanız gerekiyor. Faaliyete örnek olarak toplanan atık, yerleştirilen ekipman, eğitim vs. başlıklarından hangileri yapıldıysa o bilgileri açılan ekranlarda bilgileri girmeniz gerek. Ardından "BELGELENDİRME" kısmından yeni başvuruyu seçip, açılan ekrandaki maddelerden yanlarına kırmızı yıldız olanları tamamladıysanız sayfanın en altında başvuruyu gönder butonu çıkar. Sonrasında il müdürlüğünün değerlendirmesini bekleyeceksiniz.

Merhaba , Sıfır Atık Belge başvurumu yaptım ama henüz İl Müd. dönüş gelmedi.
Toplanan atıklar kısmından beyan yapma yükümlülüğüm var mı ? Belge onayı ile mi yükümlülük olacak ?

Önceki cevapları görüntüle…
burcutunatinaz
Proses sonucu çıkan atıklar haricinde idari ofis ve bakım onarım sonucu çıkan tehlikeli, tehlikesiz ve ambalaj atıklarını sıfır atık bilgi sistemine beyan etmeniz gerekir. Örneğin; araçların bakım ve onarım sonucu oluşan atık motor yağlarını lisanslı firmaya verdiğiniz zaman sisteme girebilirsiniz.​