• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sıfır Atık

• Konuyu başlatan Silinen üye 22292
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 22292

Merhaba arkadaşlar ,
Ambalaj atığı toplama ayırma belgesine sahip tesisimize belediyeden yetkililer gelip , sıfır atık projesini öne sürerek belediye ile sözleşme yapılması gerektiğini söylediler. Bizim belediye ile anlaşmamız yok. Bu konu hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. Ne yapmamız gerekiyor ?

:) siz yanlış anladınız, çünkü bunun bir dayanağı yok. "Sıfır atık projesi" bir dayanak değil, yönetmeliğinde de böyle bir ibare yok bildiğim kadarı ile. Neye dayanarak bunu söylemişler size yazılı kanıt sunabiliyorlarsa haklılar, sunamıyorlarsa haksızlar demektir.

Sıfır atık projesini belediyeler kendi içerisinde anlaşmalı olduğu firmalarla birlikte yürütüyor ilk defa duydum böyle birşey bizde toplama ayırma tesisiyiz fakat belediyenin böyle bir talebi ile karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla asıl alanınız sanayi kuruluşları belediye sınırları içerisinde atık toplama konusunda belediye ile bir sözleşmeniz yok o yüzden sorumlu tutabilecekleri sanmıyorum. Serkan Bey'in dediği gibi yazılı bir kanıt yönetmelik, tebliğ maddesi göstermedikleri sürece böyle birşey isteyemez.

sıfır atık yönetmeliği ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları otomatik olarak sisteme dahil edildiler yönetmeliğe herkes gibi kamu da uymak zorunda. size geldiler çünkü bir atık toplama firmasıyla anlaşmak zorundalar 1 Haziran 2020 tarihi de temel seviye sıfır atık belgesi için son gün entegre çevre bilgi sisteminde sıfır atık bilgi siteminden çıkış yapmaları gerekmekte. ya dışarıdan danışmanlık hizmeti alacaklar ya da bünyelerindeki çevre mühendisi sistem ile ilgilenecek. size geldiklerine göre 1.ihtimal çevre mühendisleri yok.2.ihtimal olsa da sistemi bilmiyor. 3. ihtimal bu işi yapacak kimse yok sizinle anlaşıp işlemleri sizin aracılığınızla yürütecekler. ki 3.ihtimal daha yüksek. ama size yaklaşımları biraz ters olmuş sanki sizin zorunluluğunuz varmış gibi bir algı oluşmuş. aksine onların size ihtiyacı var bu durumda. nacizane fikrim bu benim. farklı görüşleri dinlemek lazım

Eskiden olsa TAT firmaları belediyelerin peşinden koşardı şimdi belediyeler TATların peşinden koşmaya başladı. bu durum belgelendirmenin sona ermesiyle başlar diyordum ama biraz erken olmuş. Bence firmanızın menfaatleri doğrultusunda yetkililerinizle konuşarak anlaşırsanız firmanız için faydalı olabilir.

Gülin hn. bakanlığın gekap tan topladığı paraların bir kısmını belediyelere atıkları toplaması için dağıtacağını düşünüyorum. Buda demek olacak ki yeni yk = bakanlık olacak. yk lar para yiyor anlaşma yapıyor vs gibi bir ton muhabbet döndüğü için bu sisteme geçtik dediler. şimdide ya belediye başkanı, ya belediye başkan yardımcıları, yada temizlik işleri mdr. leri , tanıdık TAT firmalarına yada tanıdık olmasına da gerek yok anlaştıkları TAT lara; bana (varsayıyorum)1 milyon tl belediye sınırları içinde ambalaj atığı topladığın için fatura kes 200bin elden getir. Demezlerse, bu muhabbet dönmeye başlamazsa mesleği bırakırım. buda burda kalsın. :)

Son düzenleme: