• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sıfır atık kutuları dışında masa altlarına kutu i̇steniyor?

• Konuyu başlatan Anonim (1e10)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (1e10)

Merhaba herkese, bir fabrikada çalışıyorum. Sıfır atık sistemi kurduk ofislerde kutularımız var. Ancak bazı ofis çalışanları (özellikle müdürler) ekstra masa altlarına ayrıca başka bir çöp kutusu koyuyorlar. Bildiğiniz düz evlerdeki çöp kutularından. Olmaz dediğimde bir sürü bahane uyduruyorlar. Yine atık ayrıştırması yapacağız ama ekstra masa altlarında olsun öyle atarız diyorlar. Bu durum ne gibi sıkıntılar yaratır? Yasak mı? Yasaksa kendimi savunmak için ne gibi sebepler sunmalıyım? Yönetmelik cümlesi olur mantıklı bir sebep olur kaldırtmak için ne gibi şeyler söylemeliyim. Açıkcası gönlüm el vermiyor bir sistem var ona uyulsun isteniyor ne yapmalıyım bu konuda?

Merhaba, naçizane tavsiyem; ben olsam kendimi çok fazla yıpratmazdım bu konu nezdinde. Zaten yapılması gerekeni söylemişsiniz, tek tük atılan atıklarla masa altındaki kutu dolunca toplu olarak karışık ambalaj kutusuna boşaltımını yapmaları için müsamaha gösterebilirsiniz.
Fakat özellikle fazla birikimli atık atılması gerektiğinde (örneğin bir kerede 30 adet kağıt) sizin de belirttiğiniz gibi direkt ambalaj kutusuna atsınlar diye düşünüyorum, kolay gelsin..

Masa altındaki kutuların içine ne atılacağı belliyse kutu üzerine uygun etiket yapıştırılıp masa altı kutusu yapılabilir. Biz öyle yapıyoruz.

Örneğin kahve-çay posası dökecekse onun için bir kutu, kağıt atacaksa onun için bir kutu masa altına konabilir. Kaynağında ayrı toplama prensibine aykırı bir durum değil.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurmak, kurumda birkaç noktaya klasik 4lü-5li atık kutusu koymak olduğunun sanılması gibi bir yanılgı olduğunu düşünüyorum. Halbuki böyle değil.

Son düzenleme:
Anonim (1e10)buradaki en önemli konu atıkların ayrıştırılarak ve karıştırılmadan atılması. eğer masaların altındaki çöpler karışık olarak biriktirilmiyorsa sorun olmaz. ne tür atık atılıyorsa ya da ne tür atıkların atılmasını istiyorsanız uygun etiketi yapıştırın ve atıkların karışık atılmadığını denetleyin yeterli olacaktır.

Merhabalar,
İstanbul sınırlarında bulunan bir firmamın başvuru eklerinde eksiklik verilerek masa altlarının fotoğrafları talep edilmişti. Firma yetkilileri o zaman masa altındaki kutuların kalkması gerekiyor sözümü anlamış oldu. Fakat sonrasın da tabiki kutuları tekrar masa altlarına koydular... Saygılar.