• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

SIFIR ATIK Belgelendirme Son Tarihi

Erdem Engin

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Alemdar Sun Yağ ve Gıda San. Tic.Ltd. Şti
Merhabalar ;)
Rafine Yağ faaliyeti yaptığımız işletmemize paylaştığım görseldeki gibi Sıfır Atık Sistemi kurulumu için son tarih hakkında bilgi almak isityorum.
31.12.2023 son tarih diye biliyorum.
bununla ilgili resmi bi yazı var mıdır?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    647.6 KB · Görüntüleme: 37
Erdem EnginÜstadım Merhaba,

Sıfır Atık Yönetmeliğinin ekinde temel seviye sıfır atık belgesi alınması için tarihler yer almaktadır. Eğer tesisinin çed yönetmeliğinin ek 2 kapsamında yer alıyorsa 31.12.2021 tarihine kadar sıfır atık yönetim sistemini kurarak temel seviye sıfır atık belgesi almanız gerekir. Bir de şöyle bir durum var; tesisler organize sanayi bölgesinde yer alıp, çed yönetmeliğinin ek-1 veya ek-2 kapsamında yer alsa dahi isterse sıfır atık belgesi alabilir.

Screenshot_20211220-181131_Office.jpg

olgaç bey bu bölgede soruşturdum. başvuru yapan firma yok. 31.01.2022 ye kadar uzatıldı diyorlar ama ben uzatıldığına dair bi resmi yazı bulamadım.
işletmemize il müdürlüğünden gelip cezai işlem uygulayabilirler değil mi?
sıfır atık yönetmeliği madde 21 deki gibi idari yaptırım uygulayabilirler mi?
entegre çevre bilgi sisteminden sıfır atık uygulamasını sisteme ekledim fakat belgelendirme ye geldiğimde sadece bina yerleşke seceneği çıkıyor. dün sisteme girdiğimde gecici atık depolama vs bi kaç tane daha seçenek vardı. şimdi neden çıkmıyor. bu konu ile ilgili nereden araştırma yapabilirim.

Ekli dosyalar

• sıfır atık belgelendirme bina yerleşke.png
    sıfır atık belgelendirme bina yerleşke.png
    113.5 KB · Görüntüleme: 18
Erdem EnginÜstadım,

Sıfır atık belgesi başvuruları için herhangi bir süre uzatımı duymadım ve bakanlıktan bununla ilgili bir yazı veya duyuru bulunmamaktadır. Yönetmeliğin ekinde yer alan grupların herhangi birinde yer alıyorsanız istenilen tarihe kadar sıfır atık sistemini kurarak temel seviye sıfır atık belgesini almak zorundasınız. Eğer istenilen tarihe kadar almazsanız il çevre müdürlüğü idari yaptırım uygulayabilir. Yönetmelik gereği kapsama girmiyorsanız sıfır atık sistemini kurma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Gönüllük esasına göre yapabilirsiniz.

Sıfır atık sistemine girdiğiniz zaman "kurum bilgileri" sekmesinden gerekli bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

1640073016217.png

Eğer "kurum bilgileri"ni doldurmazsanız işlem yapamazsınız ve aşağıda görseli yer alan "uyar" çıkacaktır.

1640073084801.png

Gerekli bilgileri girdikten sonra "faaliyet"> "yeni faaliyet" sekmesinden istenilen bilgileri gireceksiniz. Bu bilgiler;

-Atık Geçici Depolama Alanı
-Eğitim
- Kompost
- Toplanan Atık
- Yerleştirilen Ekipman

Bu seçeneklerden "eğitim", "toplanan atık" ve "yerleştirilen ekipman" önemlidir ve il çevre müdürlükleri bu bilgilerin kesinlikle olmasını ve sisteme giriş yapılmasını istiyor. Eğer yapılan faaliyette kompost yoksa il çevre müdürlükleri bu duruma bir şey demiyor. Bazı il çevre müdürlükleri atık geçici depolama alanının yapılmasını istiyor.

Yukarıda bahsedilen gerekli bilgi ve belgeleri sisteme girdikten sonra "Belgelendirme" sekmesinden başvuruyu tamamlayacaksınız. Belgelendirme" seçeneğinde 2 tane dosya yükleme seçeneği çıkmaktadır. Bunlardan ilkine yerleştirilen ekipman resmini, ikincisine ise sıfır atık kapsamında yapılan çalışmaları "pdf" haline getirerek yükleme yapabilirsiniz.

Sıfır atık belgesi başvuruları sistem üzerinden yapılmaktadır ve dilekçe verilmesine gerek yoktur.

Olgaç Sürmelihindiolgun bey .)
öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum.
Faaliyet eklem yaparken . Benim İşletmemde Atık Bölümü var.
1)Faaliyet Ekleme bölümünde Sadece Atık Geçici Depolama alanını seçeceğim
Yoksa Eğitim , Kompost, Toplanan Atık , Yerleşim Ekipmanı da mı seçeceğim. Görseldeki gibi çoklu seçim mi yapacağım.

2) Atık Bölümü içinde bölümler var 190813-150110-150202-080317-200121 atıkları ve tehlikesiz kağıt karton plastik atık ayrı bölümlerde toplanıyor.
Fakat 100202 atık pil idari binada, 200126 atık kodlu kızartma yağları da yemekhanede toplanıyor. Daha önceki denetimleride yetkili denetim personeli Kızatmalık yağları 200121 geçici atık bölümüne almanıza gerek yok dedi.
benden istenen verilerde depolanan atık miktarı var. bu bölüme sadece gecici atık bölümündeki atıkları mı yazacağım.
yoksa diğer atıkları da yazayım mı kızartma yağları ,cüruf,piller bunlar ayrı alanda depolanıyor.

3) sıfır atık yeni faaiyet 7 isimli görseldeki benden istenne belgeleri sisteme nasıl yukleyeceğim.
05433553471 numaralı telefondan da ban ulaşabilrsiniz

Ekli dosyalar

• FAALİYET EKLEME 1.png
    FAALİYET EKLEME 1.png
    167.7 KB · Görüntüleme: 33
  • Sıfır atık Yeni faaliyet 1.png
    Sıfır atık Yeni faaliyet 1.png
    184.3 KB · Görüntüleme: 28
  • Sıfır atık Yeni faaliyet 2.png
    Sıfır atık Yeni faaliyet 2.png
    170.2 KB · Görüntüleme: 29
  • Sıfır atık Yeni faaliyet 7.png
    Sıfır atık Yeni faaliyet 7.png
    205.8 KB · Görüntüleme: 29
Tesis kurulum - inşaat aşamasında olup, henüz faaliyete başlamamıştır. Konu ile ilgili İl Müdürlüğüne danışılarak sistemde şube açılışı yapıldıktan sonra başvuru yapabileceğimi söylemiştir.