• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sera Gazı Emisyon Raporu

MERVAN-ZIREK

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Denge Çevre
İyi günler, ISO 14064-1:2018 Kuruluşların hazırlamış olduğu emisyon gazı raporunun hazırlanması ile ilgili örnek bir çalışma yapan var mı ? Ya da bu konu ile ilgili hesaplama yöntemlerini örnekleyebilir misiniz ? Doküman desteği veya örnek çalışmalar paylaşılırsa bu konuda hepimiz bilgilendirilmiş oluruz. İyi çalışmalar.

Murat ÇelebiBilgilendirme için teşekkürler Murat bey, forumu inceleyip konuyu açtım zaten. Bakanlık sistemi ile 14064-1:2018 stanadardı ile farklı olarak tanımlanmış. Temel yapı aynı olabilir ancak standartın kılavuzluğunda çalışma yapan arkadaşlar var ise onların bilgisine başvurmak istedim, teşekkürler.

Murat ÇelebiMurat bey, bakanlığın kılavuzu bakanlığın yayınlamış olduğu yönetmelik ile çıkmış olabilir. 14064-1:2006 yılı ile ilan edilmiş ve revizyonu ile 2018 olarak revize edilmiştir. Benim bu stanadart kapsamında rapor hazırlayıp bu raporu doğrulama yapan bir yetkilendirilmiş kuruluşa sunmuş mu veya hazırlarken hangi dokümandan yararlanmış, bunlarla ilgili bilgisi olan varsa bizimle paylaşmasını istedim.

Merhaba, yasal olarak takip edilen ya da hesaplanan sera gazı ile ISO 14064 kapsamında hesaplananlar birbirinden farklı, onu belirterek başlamak isterim.
ISO 14064-1-2018 revizyonunda 2006'ya göre ana değişiklik Scope 3 emisyonlarının da hesaplanma zorunluluğu oldu. Diğer gereklilikler genel olarak aynı. Gizli bilgiler sebebiyle rapor örneği paylaşamıyorum.
Hesaplamalar için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde yer alan araçlar yardımcı olacaktır.