• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sbr sistemde reaktör hacminin hesaplanması

cagatayucar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Temmuz 2023
Şehir
İstanbul
Firma
Yıldız Teknik Üniversitesi
Arkadaşlar merhaba,

SBR Tip düzenleyeceğimiz Paket Artıma Tesisinde reaktör hacmini hesaplarken tıkandık. Resmi gazeteden kaynak olarak aldığımız parametreleri hacim hesabı formülünde yerine koyduğumuz zaman mantıklı bir değer buluyoruz. Ancak bekleme süresi bu parametrelerin çok altında kalıyor. Bekleme süresine göre yaptığımız zaman da reaktör hacmi çok büyük çıkıyor. Bu reaktör tırın arkasına sığabilecek şekilde olmalı.

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
cagatayucarİşte yine bir paket artıma yine bir tırın arkasına sığabilecek sistem tasarlama zorunluluğu. Bekletme sürelerine göre hacim hesabı yapılması gerekiyor. Ve bekletme süreleri tasarım değer aralığında olmalı. Bu bir tırın arkasına sığabilir, bir futbol stadı kadar büyük te olabilir. Tamamen sizin debiniz ile alakalı bir durum. V= Qxt formül belli. Bir tırın arkasına sığmak zorunda değil.

Uygun bekletme aralığına göre hesaplama yapınız. Ne çıkarsa o. Diğer türlü arıtma tesisi tasarlamış olmazsınız. Atıksuyunuz da arıtılmaz.

En kötü çıkan hacmi 2 ye bölün yani 2 tane sbr havuzu tasarlayın.
 
Nüfus : 2000 - debi : 500 m3/gün olarak hesaplamalarımızı yaptık. Bir paket arıtma tesisi zaten max 1000 kişinin atıksuyunu arıtabildiği için zaten 2 tane arıtma tesisi tasarladık. Sizin söylediğinize göre 4 tane mi tesis yapmamız gerekir? Ya da başka bir öneriniz var mı böyle bir sistem için?
 
Üst