• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Şantiye Alanı Çed Yazısı

Halil A.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
KALTUN MADEN
Merhabalar Sevgili Meslektaşlarım.

Danışmanlığını yaptığımız bir firmamız var. Unvan olarak inşaat olarak geçmekte fakat biz bu tesisin şantiye alanına danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Şantiyede işçilerin yatacak yerleri, yemekhane, idari bina ve araç bakımları yapılmakta. Herhangi bir faaliyet söz konusu değildir. Ben müdürlüğe çed ile ilgili görüş yazısı yazmak istiyorum. Eklerine de vaziyet planı, iş akım şeması, tapu- kira sözleşmesi vb. konulması gerektiği söylendi. Fakat elimde vaziyet planı yok. Faaliyet de yapılmadığı için nasıl bir vaziyet planı ve iş akım şeması ve proses şeması koyabilrim. Şantiye alanın vaziyet planı yapılır mı ? Yada bu belgeler yerine ekine ne koyabilirim. Nasıl bir yol çizmem gerektiğini bilemedim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim. ( Firma ihale usulü ile gelmiş bir firma iş bitince gidicekler.)
TEŞŞEKKÜRLER .

Çed kapsamdışı yazısı verilecektir. vaziyet planı olarak bahsettiğiniz binaların (yatakhane,yemekhane, vb.) yerleşim planı kapladıkları alanı belirterek bir çizim yapabilirsiniz. Burada önemli olacak noktalar araçların bakımı ile ilgili yağ değişimi gibi durumlarda sızıntılara karşı alınan önlemleriniz, yemekhaneden çıkacak bitkisel atık yağlar, kanalizasyon bağlantı, deşarj durumu vb...