• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Şanti̇yelerde atik yöneti̇mi̇ (iso 14001 kapsamında)

duygu G.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
.
Merhaba arkadaşlar, bir firmanın alt yüklenicisi olarak asansör montajlarını gerçekleştirmekteyiz.
Kurgu şu şekilde bir işveren A inşaat firması var, bu firmanın yüklenicisi B inşaat firması bizde B firmasının alt yüklenicisi C firmasıyız.
Böyle şantiyelerde atık yönetimi nasıl olmaktadır. Bu konuda alt yüklenici olarak bizlere düşen görevler nedir öğrenmek ve yerine getirmek istiyorum.
Yakın zamanda bir ISO 14001 denetimimiz var, asansör montajını yaptığımız sahalarda bizlerden ne gibi belgeler istenir, beklenti neler olur deneyimi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim.

Atlamışım nedense bu konuyu.

Özetle sorumluluklarınız siz ve çalıştığınız firma ile olan sözleşmenize bağlı. Eğer sözleşmeye göre sizden çevre yönetim kapsamında beklenen birşey varsa bunlara uymak gerekiyor. Siz taşeron olduğunuz için çalıştığınız firma tarafından oluşturulmuş yüksek seviye dokümanlar vardır diye düşünüyorum. Politikalar, prosedürler, çevre risk ve fırsatları, yasal gereklilikler gibi dokümanlar hazırdır diye düşünüyorum. Kısacası yapacağınız işler siz ve ana firma arasında ki iş bölümüyle ilgili. Eğer sizden hiçbirşey istemiyor ve herşeyi kendileri yapıyorsa sizlik bir sıkıntı yok. Çalışanlarınıza çevre eğitimleri verin yeterli.

Fiziksel olarakta atıklarınızın tanımlanmış, risk hiyeraşisine göre azaltma yada bertaraf yöntemleri belirlenmiş ve tüm atık transferleriniz kayıt altında olması gerekiyor.