• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Revir var, tıbbi atık yok, Tıbbi Atık Sözleşmesine Gerek Var Mı?

Gözde Orak

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Danışmanlık Firması
Merhabalar,
Danışmanlık verdiğim bir firmanın reviri bulunmaktadır, doktor hizmeti de almaktadır fakat tıbbi atık oluşumu meydana gelmemektedir. İBB ile tıbbi atık sözleşmesinin imzalanmasına gerek var mı? Firmaya gelen doktordan şu şekilde bir taahhütname alsam sözleşme yapılmasından muaf olur muyum?
--- A adresinde B unvanıyla C faaliyetini gerçekleştirmeliyiz. Tesisimizde revir bulunmakta olup tıbbi atık oluşmamıştır. Tıbbi atığın oluşması durumunda D hastanesinden doktorluk hizmeti aldığım Sn. Dr. Ahmet Ahmetoğlu tarafından atıkların güvenli bir şekilde D hastanesine taşınmasının sağlanacağını taahhüt ederim.
Şeklinde bir taahhütname hazırlayıp doktor tarafından kaşe imza alsam uygun olur mu?
Buna benzer bir şekilde taahhütname alan oldu mu ?
Teşekkür ederim..

GözdeOrakMerhaba,

Direkt olarak oluşmadığına dair ya da tıbbi müdahale gerektiren durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna gidileceğini söyleyebilirsiniz. Bazı İl Müdürlükleri sıkıntı çıkarmıyor. Ancak sizin konuda yazdığınızı uygulamaya koyamazsınız. Tıbbi atığı da tıpkı diğer atıklarda olduğu gibi lisansı kuruluşa vermeniz gerekiyor. Siz doktora verip hastaneye gönderemezsiniz maalesef.

Teşekkür ederim, İstanbul İl Müdürlüğü sıkıntı yaratabilir mi peki daha önce bu durumla karşılaştınız mı?

Gözde Hanım Merhaba,
Aynı sizin dediğiniz gibi atık yönetim planı ekinde taahütname hazırlayarak sunmuştum ancak yinede İBB ile sözleşme istendi. Siz yinede atık yönetim planınızı inceleyen yetkiliye de danışın.

Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gülay@Gülay ilaç şişeleri (ambalajlari) tıbbi atik olarak gönderilebiliyor mu?
[automerge]1611047346[/automerge]
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
revir varsa ve doktor hizmeti aliyorsaniz atik cikis yapmak zorundasiniz. bu nedenle de sozlesme imzalamaniz gerekir. yilda 1-2 kg bile olsa atik cikisi yapmaya calisin bence.

Bir de tıbbi atıkların özel araçla karayoluyla taşınması yasak. Yazı en başından hatalı olmuş olur. Bu şekilde bi revirim vardı, zaten ruhsat aşamalarında sözleşme istenmişti o yüzden sözleşmeyi yaptık. Senede bir kez de 1-2 kg lık atık çıkışı yapıyoruz yetiyor.

Bir husus daha var, şu doktor Ahmet AHMETOĞLU nun adı Ahmet DAVUTOĞLU na benzediği için ekstra göze batabilir.

Revir var ama tıbbi atık yok ile mutfak var ama kızartma yapılmıyor yağ çıkmıyor iki kardeştir :)
Revirde mutlaka tıbbi atık çıkar yıl içerisinde. Arkadaşların dediği gibi siz tıbbi atık sözleşmesini yapın atık yoksa bile ayda bir gelip evrak düzenlesinler.

Boş batikon şişelerini (yani bitmiş olan) ne olarak çıkıyorsunuz 150110 olarak mı? Yoksa tıbbi atığa mı atıyorsunuz?

İstanbul çevre ve şehircilik il müdürlüğü personeli tesiste revir görürse tıbbi atık sözleşmesini istiyor. Hatta revir olmasa ecza dolabı olsa ve içinde malzeme olsa yine istiyor. Atık yönetim planı, çıkma ihtimali öngörülen atıkları içerirse iyi olur. Hatta büyük işletmelerde tarihi geçmiş ilaçları 180109 atık ilaç olarak eklediğim de oluyor çıkışını yapmıştım çünkü. Onayı da o şekilde almıştım.

Gözde OrakMerhabalar,
Genellikle bağlı bulunulan belediyeler Tıbbi Atıklarla ilgili anlaşmalı oldukları firmalara gönderilmesini istiyor biliyorsunuz. Dolayısı ile belediye tarafından da ara ara firmalara denetime gidilebiliyor. Dolayısı ile Tıbbi Atık Sözleşmesi yaptırmanızda fayda var. Ayrıca İl Çevre Entegre Denetimlerinde Tıbbi Atık Sözleşmesini görmek istiyorlar.