• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje Tasarımı ve Yönetimi Dersi

Burcugezici

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
üniversite öğrencisi
Çevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ve şuanda Proje tasarımı ve yönetimi başlığı altında bir ders alıyorum. Öğretmenimiz proje oluşturup o projeyi gerçek bir projeymiş gibi yürütmemizi istiyor. Fakat konu seçmekte çok zorlanıyorum. Emin değilim ne yapmam nasıl yapmam gerektiğine ve konu bulamıyorum. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz? 3. Sınıfta daha yeni yeni meslekle ilgili dersler almaya başladığımız için konu seçimi konusunda zorlanıyorum.

Merhaba,

Aklınızda proje konusu belirlemediyseniz size tavsiyem aşağıdaki linkte yer alan ÇED Proje Tanıtım dosyalarını incelemeniz olacaktır. Orada projeler ile ilgili tüm detaylara yer veriliyor. Eminim size yol gösterici olacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Konu önerisi olarak arıtılmış atıksuların tekrar kullanımı ile alakalı çalışmalar yapabilirsin. Arıtma derslerini yeni aldığından dolayı biraz araştırma yapman gerekebilir. Kaba taslak bir şey yazmak gerekirse;

Biyolojik arıtmadan geçmiş bir arıtılmış su hatrı sayılır miktarda besi maddesi olan azot ve fosfor içerir ve bunların tamamı alıcı ortama verilir. Projende arıtılmış atıksulardaki azot ve fosforun farklı alanlarda kullanımı ile alakalı bir çalışma yapabilirsin.

Sıfır Atık veya GES projesi hazırlayabilirsin. İkisi de özellikle yerel yönetimler için güncel konular. Proje döngüsü aşamalarını aşağıda sıralıyorum belki faydası olur.

1. SWOT Analizinin yapılması
2. Proje Fikrini Belirleme
3. Proje fikrinin analizi
4. Ön Değerlendirme
5. Finansman
6. Uygulama
7. Değerlendirme

Proje aşamalarını ise aşağıdaki başlıklar altında düşünebilirsin.

1.Paydaş (İlgili Taraflar) Analizi
2.Sorun Analizi
3.Hedef Analizi
4.Strateji Analizi
5.Mantıksal Çerçeve Matrisinin Hazırlanması
6.Faaliyet Planının Hazırlanması
7.Bütçenin Hazırlanması

Merhaba,

Ben de bu dersi almıştım, bizim proje konumuz "AAT Deşarjında Bulunan mikroplastiklerin uzaklaştırması" idi. Konu belirlenmediyse yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar.

bu dersi ilk defa alıyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkcası yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim
[automerge]1602270085[/automerge]
çok teşekkür ederim

Bunlar ilk taslaklar olduğu için üstünde pek düşünülmemiştir. Ama size ışık tutacağına inanıyorum. Mantıksal çerçeve kısmını bulamadım bulursam buraya atarım.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Sorun Ağacı.png
    Sorun Ağacı.png
    63.2 KB · Görüntüleme: 23
  • Hedef Ağacı.png
    Hedef Ağacı.png
    68.6 KB · Görüntüleme: 23
  • Paydaş Analizi.png
    Paydaş Analizi.png
    74.7 KB · Görüntüleme: 25
Moderatörün son düzenlenenleri: