• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Primer Solvent

Mehmet Ali AYDIN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Eylül 2020
Şehir
Kocaeli
Firma
Reform Çevre ve Enerji Dan. Müh. Hizm. Tic. ve San. Ltd. Şti.
ARKADAŞLAR MERHABA
PRİMER SOLVENT EMİSYONU İÇİN HANGİ FİLTRELEME VEYA YOĞUŞTURMA METOTLARI KULLANILIR?
KONU HAKKINDA YARDIMLARINI BEKLİYORUM.
TEŞEKKÜR EDERİM
 
Merhaba, primer solventi tam anlayamadım kimyasal adı nedir?
Genelde solventlerde klasik olarak aktif karbon ile filtreleme yapılabilir ya da suda çözünürlüğüne bağlı olarak wet scrubberlar kullanılarak atık gaz yıkanabilir.
Yoğuşturmanın ekonomik uygunluğu için kimyasalın özellikleri ve yatırım düşündüğünüz yatırım miktarı önemli. Kimyasalı geri kazanmak hoş bir düşünce olsada ekonomik olarak anlamlı olmayabiliyor.

Daha detaylı bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabilirim.
 
İlk önce cevabınız için teşekkür ederim.
Kullanılacak kimyasalları ekte paylaşıyorum.
Tesis mevcut PA Kaplama tesisi var ve burada yakma yapılarak filtreleme yapılıyor.
Ancak yeni yapılacak yerde ısıl güç olarak elektrik kullanılacağı için yakmayı gerçekleştiremiyorlar. Ekstra bir hat yapıp öyle yakarak filtrelemek istiyorlar.
 

Ekli dosyalar

  • 8196000 Special Thinner Nylonprimer - ok.PDF
    171.1 KB · Görüntüleme: 5
  • Nylon Primer - R61693 - ok.PDF
    212.6 KB · Görüntüleme: 4
İlk olarak Special Thinner Nylonprimer inceledim.
Suda çözünmez olarak görümekte, yani wet scrubber pek işinizi görmez.
Kaynama sıcaklığı 117 derece, hava debisine bağlı olarak chiller sistemini ile kondense edilebilir sanırım; ama eşanjörler konusunda uzman biriyle görüşürseniz daha isabetli olacaktır. Kondense etmenin sıkıntısı ise, oluşan sıvının genelde farklı kimyasallar içeren bir karışım olması. Bu durumda karışım olan sıvıdan kullanmak istediğiniz kimyasalı çekmek için tekrar işlem gerekmektedir. Ayrıca kondenserleri son bir arıtma olarak kullanmaktansa sonraki arıtma sisteminin yükünü azaltan bir şekilde kullanmak daha optimum olabilir
Yakma sistemine gayet uygun bir kimyasal; parlama noktası çok düşük. Mevcut sistem iyi seçilmiş gibi fakat hava debisi çok önemli. Eğer sistemin kaldırabileceğinden fazla bir yük gelirse ani yükleme kaynaklı emisyon kaçışı ya da ani bir parlama yaşayabilirsiniz.

Diğer kimyasalı da inceleyip tekrar dönüş yapacağım.
 
Üst