• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik geri dönüşüm

timalus

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
BODUR DÖNÜŞÜM
İyi akşamlar ben plastik geri dönüşüm işine yatırım yapmayı düşünüyorum...
Ancak işin işleyişi ve hangi makinelerın kullanılacağını bilmiyorum
Sektörle ilgili bir çok araştırma yaptım işin kağıt üstü kısımlarını anladım ancak sorun
hangi makine ve hangi plastik türünü kullanacağım bunları nasıl granül haline getireceğim

Cidden yardımcı olursanız çok memnun olurum iyi akşamlar tekrar

Bence bir işi bilmiyorsan çok güvendiğin bilen biri olmalı ki her şeyi teslim edebil. Çünkü örnekleri mevcut paran boşa gitmesin.
Tesis kurmak içinde kabaca Kırma makinesi, yıkama havuzu, agromel ve granül üreteceksen granül makinesi lazım.
Birde araştırma yapmışsınız ama ben nacizane belirteyim; plastik demişssiniz hangi tür plastiği geri dönüştüreceksiniz, malzemeyei nasıl tedarik edeceksiniz ve hammaddeyi kime satacaksınız bunlar çok önemli.

cevap yazan herkese teşekkür ediyorum

@Serkan Çiçekay
bir işe girmek para yatırmak için dediğiniz gibi bilgi sahibi olmak lazım bu yüzden araştırma yapıp tartıp ölçüp karar vermeye çabalıyorum
teşekkür ederim ikazınız için

@TAÇ

Güvendiğim birileri var lakin asıl sorun şurda patlak veriyor.
Plastik türleri ile ilgili pet şişe geri dönüşümü istemiyorum çünkü sadece PEPE için ayrı bir geri dönüşüm hattı oluşturmam gerekiyor onu yapmayı düşünmüyorum
daha çok yaygın kullanım alanı olan
Polietilen ve Polipropilen gibi Geniş Yaygın kullanılan plastikler ile çalışmayı düşünüyorum.
Bunları tanıdığım hurda toptancılarından alıp geri dönüştürmek niyetindeyim ancak kafamda çok fazla soru işareti var
0553 003 01 56 Telefon numaram bu
Adım Anıl
bu iş ile geniş bilgi sahibi olan arkadaşlar bana bir mesaj atsalar kafi ben geri dönerim

@kubiay DUMAN

Çok teşekkür ederim kubilay bey size özel mesaj olarak yazacağım işle ilgili bilgi almak ve kafamda ki soru işaretlerini gidermek istiyorum yardımınız için teşekkürler şimdiden

@Acemi Okur Yazar

Şimdi batıracak paradan ziyade zaten kendi işime sahibim Reklam Tanıtım ve Web Dizayn işindeyim
ancak kendime ufak çaplı bir fabrika yada atölye kurup başınada ailemden birini koyup bir yandan kendi işimle meşgul olurken bir yandan da
bu işlere yatırım yapıp geleceğim için çabalamaya ve bir düzen kurmaya çalışıyorum diyelim ona.
sonuçta çabalamadan emek vermeden hayatta başarılı olup bir yerlere gelmek saygı görmek olmuyor

@timalus diğer arkadaşların ve sizinde dediğiniz gibi bilmeden sektöre girmek aşırı riskli bir durum ve çok fazla plastik çeşidi var. Kullanacağınız plastik türüne göre makineleri almak, alacağınız atıkların fiyatlarını bilmek ve iyi belirlemek, atığın devamlılığının sağlanması bunlar işin ilk bölümü; bu atığı işlemek için gerekli işçi ve ustalarınızı bulmak ikinci kısım (işten anlamayan bir usta hem işinizi yavaşlatacak, hem makinelerin çalışmasında sıkıntı yaratacak, hemde olası arızalarda çözüm üretemezse işiniz durma noktasına gelecek), son bölüm olarak ürettiğiniz ürünün satılması, ürünü devamlı olarak vereceğiniz yeri bulmak, bu ürünün fiyatlarının, piyasasının bilinmesi gereklidir.