• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

plastik atıklar hk

Oze

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Doğa çevre ve danışmanlık Şti
merhabalar ; firmamda ara malzemelerin dizimi için dışarıdan alınan plastik seperatörler kullanılıyor. Hammadde olarak ise PET. Bunları kullandıktan sonra satın aldıkları ambalaj firmasına geri iade etmek/satmak istiyorlar. Firmanın tabiki geri dönüşüm vs lisansı yok, ambalaj atığı kategorisine de koyamadığım için depozitolu sistem de diyemiyorum. Bu durum problem oluşturur mu ya da farklı bir yol izlenebilir mi ?

Şöyle ki, bahsettiğim ürüne yardımcı ürünleri üretim sırasında dizmek için kullanılıyorlar. ambalaj olabilir belki ama piyasaya sürülmüyor. yıprandıkça iade ediliyor. zaten tam da emin değilim ambalaj atığı mı yoksa plastik - tehlikesiz atık mı olduğundan o sebeple sormak istedim.

sen aslında depozitolu ürün olarak kullanıyorsun. yıprandıkça size gönderilmesi halinde ise ambalaj atığı olarak lisanslı firmalara gönderimini sağlamalısın. seperatör görevinde olan plastik malzemen ambalajdır. depozitolu ürün olarak da beyan yapman gerekli. benim fikrim bu yönde bakanlığa danışman da fayda var.

Peki beyanını yapsam da gönderdiğim firmanın lisansı olamasına gerek var mı ?

depozito iade sistemin de seperatörler ürün durumundadır yıpranarak kullanılmayacak hale gelene kadar;) o yüzden atık gibi muamele yapamazsın bu durumda da karşı tarafın lisansı olmasına gerek yok. Kullanılmayacak hale geldiğinde artık atık olur, atık olduğunda da senin lisanslı firmaya göndermen gerekiyor.(depozito olarak piyasaya süren, atık haline geldiğinde lisanslı firmalara gönderimini yapmalıdır.) benden sana tavsiye ambalaj atıkları kont. yönetmeliğini tekrar oku kapsamındaki maddeleri incele daha net anlayacaksın.
r) Depozito/İade sistemi: Yeniden kullanılabilir ve/veya tek kullanımlık ambalajların geri alınması suretiyle piyasaya süren tarafından kurulan yönetim sistemini,
(2) Yetkilendirilmiş kuruluşlar ve depozito/iade sistemi uygulayan piyasaya sürenler, 2018 yılından itibaren en az aşağıda verilen oranlarda malzeme bazlı geri dönüşüm hedeflerine ulaşılmasını sağlarlar:
1547535896180.png

• Beğen
Tepkiler: Oze