• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Personele %60 eğitim

çevreciayşee

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
.
merhaba arkadaşlar
mayıs 2022 yılında personelin %60 ına eğitim verdim.
2023 mayıs ayında tarihi kaçırmamak adına tekrar eğitim verdim ama %60 sağlanamadı.
Haziranda versem ve faaliyet raporuna hem mayıs hem haziranı yazsam bir sorun olur mu tarih kaçırmış oluyor muyum?

çevreciayşeeHocam Merhabalar. Sorunuzla ilgili olarak Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin yükümlülükler konu başlığında ''İşletmeye ilk defa hizmet verilecek ise, işletmeye hizmet vermeye başladığını gösteren sözleşme tarihinden itibaren ilk 90 gün içinde bir adet ve sözleşme tarihini takip eden ilk 12 ay içinde de bir adet olmak üzere ilk yıl için en az iki adet, devam eden yıllarda sözleşme tarihini takip eden her 12 ayda en az bir adet olmak üzere, işletme çalışanlarının ve sorumlularının en az yüzde 60’ına eğitim vererek eğitime katılım tutanaklarını düzenlemek.'' ibaresi yer alıyor. Eğer 12 ay henüz dolmamışsa benim tavsiyem kalan kişiler için bu ay içerisinde yeni eğitim düzenlemeniz yönünde.

Merhabalar,
%60 katılım şartını 90 gün içinde sağlamanız durumunda herhangi bir sıkıntı oluşmayacaktır.
Ancak iç tetkik raporunu 30 gün içerisinde tamamlayıp tesis yetkilisine sunmanız gerekmektedir, bilgilerinize.

çevreciayşeehangi ildesiniz bilmiyorum, bu durum illerde çevre müdürlüklerinin yorumuna göre değişiyor. mesela antalyada 1 yıl içerisinde ortalama personel sayisinin %60 ina egitim verdiğimizde yeterli buluyorlar. zaten tek seferde %60 i saglaman bence cok zor, benim calistigim tesislerden en az personeli olanin 500 personeli var.