• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Parsel birleştirme ve çed görüşü

oructut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haziran 2012
Şehir
Bursa
Firma
Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü
Merhabalar;
Bir işletmenin örneğin 1,2 ve 3 numaralı parselleri var. Bunlardan 1 parsel için ÇED Gerekli Değildir kararı alınmış, diğer parsellerde herhangi bir inşai faaliyet yok, ancak, işletme daha sonra 1,2,3 parselleri birleştirerek, tapusunu örneğin 4 parsel olarak almış. Sorum şu olacak; 4 parsele göre, ÇED gerekli değildir kararını güncellemesi gerekiyor diye düşünüyorum. işletme ise, zaten şu an için planlamanın eski 1 parsel üzerinden devam edeceğini, alan büyümesi ile herhangi bir kapasite artışı olmayacağını, dolayısıyla PTD dosyasını yenilenmesinin gerekli olmadığını söylüyor. Nasıl bir yol izlenmelidir?
 
Merhaba,

Burada PTD'yi baştan hazırlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Çözümü şöyle bulunabilir; tapu birleştirilmesi yani tevhit işlemine dair bir resmi yazı vardır firmanın elinde. İl Müdürlüğüne dilekçe ile bu konu bildirilirse; eski alınmış ÇED görüşünün, yeni belirlenen parsel için de geçerli olduğunu belirten yazı verilebilir.
 
Merhaba,
İl Müdürlüğü'ne yapacağınız başvurunun dilekçesinde parsellerin birleştiğini bu birleşmenin mevcut ÇED raporunda taahhüt edilen üretim kapasitesinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtmeniz gerekmektedir. @Cem Yılmaz beyin dediği gibi güncel parsel/parseller için geçerli olduğuna dair yazı verilebilmektedir. Sadece parsel birleşmesi sonucu herhangi bir üretim kapasitesinin artmadığını ve artmayacağını belirtmeniz gerekmektedir.
 
Üst