• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

PAKET ARITMA TESİSİ İŞLETME PROBLEMİ

MUSTAFA AYDIN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Haziran 2015
Firma
TEİAŞ
PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİNDE BAKTERİ SAYISINI ÇOĞALTMAK İÇİN ŞEKER İLAVESİ YAPTIK. AŞIRI ÜREME OLDU. AZALTMAK İÇİN EN PRATİK YOL NEDİR?
BİR HAFTA İÇİNDE İL ÇEVRE DENETLEMESİ OLACAK.. BAKTERİLER SUYU NEREDEYSE TÜKETTİLER. SU HAZNESİNİN KAPAĞINI AÇTIĞIMIZDA SİLME BAKTERİ DOLMUŞTU. SU İLAVE ETMEK BİR ÇÖZÜMSE BİLE SU KOYMAYA YER YOK.
 
BELEDİYE ÇEKER Mİ ACABA. BİZ BUNU ÇEKMEYİZ DEMESİNLER. BAKTERİYİ ÇOĞALTMAK İÇİN ŞEKER İLAVESİNDEN ÖNCE BELEDİYEDEN ATIKSU KÜLTÜRÜ ALMIŞTIK.
 
Merhabalar herkese, net bir başlık bulamadığım için buraya yazdım. Köy fosseptiklerinde kullanmak (arıtma tesisinden tamamen bağımsız) üzere mikroorganizma alınmış 1 köyde fosseptiğe aşılanmış ve denenmiş farklı tarihlerde ölçüm sonuçları var.

İlk aşılamanın yapıldığı gün;
Amonyum azotu(9,45), AKM (39,3), BOİ (14), KOİ (39), pH (7,38), Toplam azot (14.3), Toplam fosfor(0,65)

6 ay sonra yapılan analiz;
Amonyum azotu(0,114), AKM (109,7), BOİ (74), KOİ (210), pH (7,39), Toplam azot (38), Toplam fosfor(1,71)

8 ay sonra yapılan analiz;
Amonyum azotu(3,12), AKM (30,1), BOİ (27), KOİ (72), pH (7,54), Toplam azot (21,7), Toplam fosfor(1,21)


Ürün alınırken koku problemlerine, yukarda yazılı olan parametreler ve başka bir kaç parametrenin daha ilk analiz değerlerinin altına düşeceği düşüncesiyle alınmış fakat sonuçlarda tutarsızlık var. Daha önce fosseptik veya atıksu arıtma tesisi dışında başka kaynaklarda bu mikroorganizmalardan kullanan, olumlu veya olumsuz netice alan tavsiye verebilecek kimseler var mıdır?
 
tamamen geçmediği söyeniyor ara ara tekrar koku problemi yaşanıyormuş.(böyle bir çalışmadan haberim yoktu, yerinde gidip incelemedim sadece şu aşamada bir çalışma yapmam istendi.)
 
Bakteri kütlesi hakkında bilgi verirseniz , ozonlu su öneririm . Bakterilerin bir kısmını hızlıca öldürecektir
 
Analizler hangi aylara ait ve yapılan foseptik çukurun sızdırmazlık sağlanmış mı?

Hayvanlardan kaynaklanana bilecek atıksu girdisi var m?
Numenelrin alındığı zamandaki çevresel faktörler?


Ayrıca evsel nitelikli atıksularlar mikroorganizma aşılamanız gerekmiyor atıksuyun bünyesinde var anaerobik bir ortam oluşur ve artıma sağlanmış olur.

Özelden yazarsanız yardımcı olabilirim iyi çalışmalar

Teşekür ederim @FERHAT ELÇİ Kardeşim ?
 
Öncelikler bakteriler suyu tüketmezler hocam atıksu içerisindeki organik kirletiçileri besin olarak kullanır. paket atıksu arıtma tesislerinde genellikle 6 ayda bir fazla çamur alınır @İrem Bengisu Erol hanımın dediği gibi vidanjorle çekebilirsiniz yalnız şöyle bir detay var siz bloweri kapatmışsanız eğer beli bir süre mikroorganizma ölümü gerçekmiş olabilir ve siz bunu böyle yorumlamış olabilirsiniz (yüzeyde sert bir tabaka oluşmuştur.) böyle bir durum var ise kapasiteniz çok değilse vidanjorle çekin difuzörlerinizi yenileyin tamamdır.
[automerge]1583589133[/automerge]
Şekerin o kadar çok çabuk etki edeceğini düşünmediğim için bu yorumu yaptım.
 
Özelden yazamadım :) siteyi pek randımanlı kullandığım söylenemez. Sızdırmazlık sağlanmış orda sorun yok. Analiz sıraması 3. ay 9.ay 11. ay, Bir süre hayvansal kaynaklı girdide olmuş( ahır bağlamışlar). Numune alımı ve çevresel faktörler konusunda malesef bilgim yok. Kokunun aşılamadan sonra kesildiği hayvansal kaynaklı girdi olduktan sonra tekrar kokmaya başlandığı söylendi. 400 nüfuslu bir köy.

Hocam birincil önceliğimiz kokuyu en aza indirgemek, ikinci önceliğimiz daha düzgün deşarj parametrelerini sağlayabilmek. Mikroorganizma yardımıyla yapabilirmiyiz ya da ciğer yöntemiyle mikroorganizma arasında çok ciddi bir fark var mıdır ? Teşekkürler bu arada herkese
 
Evet doğru bir yük girdisi var muhtemelen parametreler bu nedenle yüksek çıkmıştır.

Bu tip sistemlerde Hidrojen sülfür kaynaklı koku oluşumu vardır. Anaerobik(havasız) şartlarda meydana gelir. Bu atıksu içerisinde bulanan sülfatın anaerobik şartlarda bakteriler tarafından indirgrmesiyle oluşmaktadır.

Koku problemi için önerilecek birçok proses var ama ekonomik ve saha şartları buna uygun değildir. Ayrıca kapasitede çok düşük

Bildiğim bir kaç basit yöntem var ama saha koşullarını bilmemiz gerekiyor yapının boyutları nelerdir mesela gibi

Şöyle bir yol izleyebiliriz 0531 821 52 04 benim numaram ararsanız yardımcı olurum sizlere iyi çalışmalar
 
tesisimde 10m3/gün kapasiteli evsel tip paket arıtma mevcut. Yaklaşık bir ay kadar önce vidanjörle çekim yaptırdım. Şu an çıkış suyum oldukça tortulu ve koyu renk, muhtemelen AKM değeri yüksek çıkacak. Bakteriler çalışmıyor olabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Üst