• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket arıtma i̇şletilmesi

  • Konuyu başlatan Anonim (72d4)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (72d4)

Paket evsel atıksu arıtma tesisinin iç izleme sonuçları epey kötü çıktı. Öğrendiğime göre arıtma bir süre kapatılmış bu sebeple olduğunu düşünüyorum. Şimdi çevre şeh 2 analiz daha yapacak. Bu 2 analizin sonuçlarının iyi olması için arıtma da iyileştirme ne yapılabilir? Deneyimleriniz nelerdir? Bu arada arıtmayı komple boşalttırıp, sisteme suyu yeniden verdik, akabinde bakteri ekledik.
 
Burada artık yapman gereken beklemek ve çamur takibi yapmak. İmhoff ölçümü yaparak çamur oluşun miktarını %25-35 aralığında tutman gerekir. Deşarjıda takip ederek gözlemlemen lazım. 1 hafta içerisinde kendini toplarlayacaktır.
 
Anonim (d4db)İmhoff havalandırmadan aldığınız suyu 30 dakika imhoffta bekletirsiniz. Buradaki değerin 350-400 ml olması beklenir. Ama bakteri miktarı anlamak için havalandırma havuzundaki atıksuyun akm ve uakm sine bakmak gerekiyor. Ve çözünmüş oksijeni mutlaka ölçmeniz gerekiyor. Biyolojik sistemlerde çözünmüş oksijen ölçümü hayati önem taşıyor.
 
Sistemin giriş çıkış değerleri kontrol ediliyor mu? Örneğin oksijen takibi var mı?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Bu işteki en büyük sıkıntıyı açıklıyorum hazır olun :D

Normalde kentsel arıtmalarda süreç şöyle işler;

Önce projesini bir firma hazırlar ve ilgili makamlara onaylatır.

Daha sonra belediye bu proje ile ihaleye çıkar ve işi alan müteahhit firma inşasını ve kurulumunu yapar.

Peki sanayi yani endüstriyel arıtmalarda süreç nasıl ilerliyor.

1- Projesini yapan firma ile kurulumu yapan firma aynı firma. Yani kendi çalıp kendi oynuyor. Bu sefer projede olan ekipmanı kurulum aşamasında koymuyor bazen ve her türlü çakallığı yapıyor.

Örneğin bir firmada biyolojik arıtma yapmışlar proje onay dosyasında geri devir pompası var ama kurulumda koymamışlar. Firma her ay bakteri ekimi yapıyor :D Çökeltme havuzunun dibinde bakteriler havalandırmaya gidemiyor çünkü :D

2- Bazen de ilk önce kurulum yapılıyor ve projesi daha sonra buna göre uyduruluyor.

3- End. arıtmalara proje onayı veren ekip yeteri kadar arıtma bilgisine sahip değil . Doğrudan bakanlığın verdiği proje onaylarını bunun dışında bırakıyorum. Onlar gerçekten sağlam bir şekilde kontrol ediyorlar.

Fakat il müdürlükleri ve İlgili su ve kanalizasyon işleri müdürlükleri arıtma projelerinden bir haber her önüne geleni onaylıyorlar.

.
 
Üst