• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Yönetmelik

Özge Çağla SÖZKAN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Tekstil
Arkadaşlar merhaba, danışmanlığını yaptığım firmam klorometan üretimi yapmak istiyor. Bu yönetmeliği inceledim fakat durumu netleştirmek adına soruyorum. Madde 6'nın b bendinde diyor ki:
b) Ek-5 Grup-II, III, V, VI, VIII, IX ve X’da listelenen ve Ek-8’de yer alan maddelerin, listelenen karışımların ve bu maddeleri içeren tüm karışımların ithalatı, ihracatı, ürün veya ekipman içerisinde bulundurulması, geri kazanımı yapıldıktan sonra cihazlara tekrar dolumu, stoklarda tutulması, kullanımı ve atmosfere salınması yasaktır. Ancak bu maddelerin Ek-1’de listelenen laboratuvar ve tahlil amaçlı kullanım alanları için Bakanlıkça uygun bulunması durumunda ithalatına izin verilir.
Not: Klorometan Ek-8'de yer almakta.
Şimdi yazar burada tam olarak ne demek istemiş?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merh
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ozgecagla

Merhabalar ,

Klorometan bildiğiniz üzere aşırı derece yanıcı bir gaz. Kullanımı günümüzde zararlılığından dolayı kullanılmıyor diye biliyorum.

Yazar yönetmelikte (Klorometan Ek-8 de Yer aldığı için söylüyorum )

Klorometan'ı , klorometan içeren karışımları ithal edemez ,ürün ekipman içinde kullanamaz , gk sı yapıldıktan sonra tekrar cihaza doldurama , kullanamaz ve atmosfere salamazsınız diyor :)

Ancak olurda bilimsel bir durumda deneysel amaçlı kullanmak isterseniz Bakanlıktan izin aldıktan sonra ithal edebilirsiniz diyor. Klorometan üretimini yönetmelikte de belirtildiği gibi yasaklıyor.

@Fatih Koçak gerçi kafama şöyle bir şey takıldı. Firma sahibi ile bu konu hakkında konuştuk. Bir tanıdığı klorometanı lavaş üretiminde kullanıyormuş (nasıl kullandığı hakkında bir mantık yürütemedim). Lakin kozmetikte yasaklı maddeler listesinde :D insan ister istemez gıdada kullanımını sorguluyor; madem bu kadar zararlı gıdada neden yasaklı değil diye:D

@ozgecagla Klorometanı lavaş üretimin de mi kullanıyormuş:oops: Tövbeler olsun :D
Vallahi üretim olarak klorometan kullanım alanlarını bu kadar detaylı bilmiyorum. Kaynama noktası düşük zararlı bir gaz aslında.

Bir de hangi lavaş firmasıymış onu da öğreninde kara listeye alalım :D

arkadaşlar merhaba, bu yönetmeliğin madde 6 c 6 bölümünde Tek kullanımlık basınçlı kaplarda bulunan kontrol altına alınan maddelerin piyasaya arzı, 1/1/2020 tarihinden itibaren yasaktır. maddesi yer almaktadır. özellikle otellerde bu basincli kap kullanimi cok yüksek. bu madddeden artik bu ürünlerin satılamayacağı anlamı mı çıkıyor? bir fikri ya da tecrubesi olan var mi acaba?