• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Özel Firma

Ecmyandir

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Çevre danışmanlık
Günaydınlar herkese ;

Arkadaşlar görüyorum ki özel sektörde kimse kimsenin öğrenmesini istemiyor. Niye böyle ya ben sadece kendim kendime isteyerek ilerliyorum. Kendim öğrenmeye çalışıyorum. yanımda çalışan tecrübeli arkadaşa bişey sormaya bile çekiniyorum hemen bi oflamalar, bi soğuk konuşmalar... ben tecrübesizim diye benim firmalarımla olan tüm işleri kendi yürütüyor. bana sende şunu yap bile demiyor. Yani anlayacağınız biraz stresli bir dönemdeyim ve nasıl olck bilmiym.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... İyi haftasonları dilerim...

@Ecmyandir

İlk işiniz mi? Çünkü her yer için aynısı değil :) Ben de bu söylediklerinizin tam tersini yaşadım/yaşıyorum. Memnun değilseniz en güzeli iş yeri ortamını değiştirmek. Firmaların "nasılsa mühendis çok" tutumuna, "nasılsa bana iş çok" tutumuyla karşılık verip özgüveninizi sağlam tutun. Sizlere bir şey öğretmek istemeyenler, okul dönemlerinde notlarını herkesten saklayan kimseler gibi.

@Cem Yılmaz
İlk işim evet. Patronumla ilgili sıkıntı yok, iyi biridir kendisi. Maalesef ki bize de iş çok deil ?

@Ecmyandir

Tek bir yerde aramamanızı tavsiye ederim. En az 10 ay İstanbul'da iş aradım, pek de gönüllü değildim. Ağırlıkla devlet kurumlarıyla görüşsem de, 4-5 özel kuruluş ile de görüşmem oldu. Başka bölgeye gittiğimde ilk iş görüşmemde kabul edildim :srnsml:

Boşver kişilere takılma.Oflamasına da takılma, işi öğrenmeye odaklan.Biraz yorulacaksın ama kazancı büyük olacaktır. Sende ileride tecrübesiz kişilere nasıl davranman gerektiğini yaşayarak daha iyi öğrenmiş oluyorsun birde bu açıdan bakabilirsin ?

Buda bir tecrübedir zamanla aşarsınız aşamazsanız ayrılırsınız gittiğiniz yerde daha iyi arkadaşlarla karşılaşınca kıymetini bilirsiniz daha da iyi ilerlersiniz

@Ecmyandir
Her işyerinde sıkıntı olabilir. Size herşeyi öğretmeyebilirler. Bu sizi asla umutsuzluğa düşürmesin. Siz çalışmaya devam edin. Yaşınız kaç olursa olsun her alanda bu tür kişilerle karşılaşıyoruz bunlar sana tecrübe kazandıracak. Araştırmaya ve öğrenmeye devam edin. Bizler de yardımcı oluruz. Bir tanıdığım sen artık gardını almayı öğrendin şimdi vurmayı öğreneceksin dedi??

Genelde karşına çıkacak bir iş deneyimi.yaşadığını zorluk olarak görmek yerine başa çıkıp insanlarla olan iletisimini kuvvetlendirmeye çalış .özel de olsa devlet de olsa bu çalışma hayatı. Her gün yeni bir şey öğrenir ve deneyimlersın. İstersen en güzel yerde çalış yine yasayacagin çekişmeler azim ön plana çıkma is saklama kendini gösterme yalanlar iş çevirmeler vs fazlasıyla yadayacaksin. Şu da var emin ol En iyi öğrenme şekli bir insan için kendi kendine ogrenmesidir. Potansiyelinin farkına vararak başkasına muhtaç olmadan bişeyler çözmeye çalış ve bunu ogren gerçekten araştırmaların sonuç bulmadığında ya da seni tatmin edecek cevaplar bulamadığında öğrenmek için birisine sor.Ayrica şunu unutma çalışma hayatında kimse kimseye gel sana şunu öğreteyim demez ilerleyen aşamalarda hatta sana is vermeyip senden is bekleyen insanlar da olacak bunlar güzel deneyimler ;)

@Cem Yılmaz
Görüşmeleri nasıl sağladın özellikle kamu kurumlarıyla? Bu konuda önerebilecekleriniz var mı? Ben iş görüşmesinde sıkıntı yaşıyorum herhalde çok başvurum olmasına rağmen pek geri dönüş alamıyorum.

@mert053

Kamu kurumları için bizzat kapılarına gittim. Belediyeler ile görüşme gerçekleştirdim. Ancak pek umut vermek istemem, çünkü hiçbir belediye yeni bir çalışan almaya yanaşmıyor. Tabi şöyle bir etkisi var, siz özgeçmişinizi bıraktığınızda "bazen özel firmalar da arıyor, onlara iletelim mi" diye soru yöneltiyorlar. Bu şekilde de iş bulma imkanınız var. Ben işimi bu site sayesinde bulmuştum ama burası dışında Kariyer.net ve İşkur vasıtası ile başvurduğum işler de mevcuttu.

İş görüşmesinde nasıl davrandığınızdan öte karşının da size olan tutumu önem arz ediyor. Sizde o ışığı görürse sorulara istemedikleri cevapları verseniz dahi ilgilenmeyebiliyorlar. Ağırlıkla söylenen prezantabl kelimesinin karşılığını bekliyorlar. Eğer istedikleri belgelere de sahipseniz, bunun dışındaki her bir özelliğiniz artı puan hanenize ekleniyor.

Örnek verecek olursam; bilgisayar kullanımınız iyiyse, bu sizi bir nevi joker çalışan yapıyor. Yeri geliyor AutoCAD, Solid v.b. uygulamalarla çizim işi oluyor. Dışarıdan hallettirmek yerine, size gelebiliyorlar. İş hayatı bunlardan öte tonla ufak tüyolarla dolu. Yakalamak gerekiyor sadece.

Bir kaç belediye ile görüştüm cv havuzumuza ekleyeceğiz dediler. Özelde belge istiyorlar onu aldım şimdide askerliği önüme çıkardı çoğu firma isg sınavına gireceğim autocad ve yabancı dil çalışıyorum ama okuduğum bölüm için pişmanlık içerisine girdim. İnşallah böyle devam etmez.

• Beğen
Tepkiler: HTM
Çevre danışmanlığı pişmanlıktır. Patron yada ortak değilseniz danışman firmalarda boşa vakit kaybı yapmayın nasıl olsa işe girdim diye salmayın kendinizi. KPSS hazırlığı yapın. Büyük kurumsal firmalara başvuru yapın ama yabancı dil olmadan bir faydası olmaz. Kursa gidin dil yoksa öğrenin. Kalite yönetimi, İSG uzmanlığı vb. konularda belge toplayın. Sizin için bir engel yada kısıtlama yoksa yurt dışı işleri takip edin başvurun. "Beni almazlar" demeyin inanın ki o işlere alınanlar sizden farklı değil sadece donanımlılar ve kendilerine güvenleri var. İleride pişman olmamak için hamlelerinizi gecikmeden yapın derim.