• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Otellerde çevre izinleri

Berna uçar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Şubat 2020
Şehir
Düzce
Firma
Dörtler geri dönüşüm
Merhaba, henüz inşaat aşamasında şehir merkezinde bulunan 30 oda kapasiteli bir otelde mesul müdür olarak işe başladım. Çevre izin lisans, atık su deşarj izinleri gibi alınması gereken izinler nelerdir. ( Atık suyu için parçalayıcı bıçaklı pompa ve klorlama düşünülmüş)
 
Önce ÇED kararını okuyup, kararın sınırlarını ve detaylarını inceleyin. Ardından inşaat aşamaları bittikten sonra tesis faaliyete başlamadan eğer bir alıcı ortama atıksuyu deşarj edecekse "atıksu deşarjı konulu çevre izni" almalısınız. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı, Geçici Faaliyet Belgesi ve en sonda Çevre İzni alıp süreci tamamlayacaksınız.
 
Berna uçarİnşaat aşaması bitmeden Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ni inceleyerek öncelikle kapsamınızı belirlemeniz ve kapsamla ilgili gereklilikleri sağlamanız gerekmektedir. Aynı şekilde Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında yer alan ekleri inceledikten sonra izin kapsamınızı belirlemeniz gerekmektedir. Atıksu Arıtımı ile ilgili ise ilgili şehrin kanalizasyonuna mı deşarj edilecek yoksa yüzeysel su kaynağına mı deşarj edilecek kısmı önemli. Kanalizasyon ise ilgili şehrin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekecektir kanal vizesi için. Alıcı ortama deşarj var ise Çevre izin aşamasında atıksu konulu çevre izni başvurusu yapmanız gerekecektir. AAT Proje onayları mevcuttur diye düşünmekteyim. Çevre İzin muafiyet ve ÇED Kapsam dışı gibi kapsamlarda İl Müdürlüğü'ne elden dilekçe ile başvuru yapmanız ve ilgili görüş yazısını almanız gerekiyor. Çevre İznine tabi olduğunuz durumlarda ise Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden önce İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısına ardından Geçici Faaliyet Belgesine, GFB'yi aldıktan sonra 6 ay içerisinde de ve Çevre İznine başvuru yapmanız gerekecektir. Kapsamlarınızı belirlerseniz daha sağlıklı yönlendirmelerle yardımcı olacağımızı düşünmekteyim kolay gelsin.
 
Berna uçarRica ederim, normal şartlarda ÇED görüşü proje planlama aşamasında alınmalı aslında yani inşaat başlamadan çevresel etkileri değerlendirilmeli ancak siz şuanda görüş sorabilirsiniz ÇED Kapsam dışı iseniz problem olmayacaktır. Çevre İzin konusunda da inşaat bitiminde faaliyete geçilmeden görüş sorabilirsiniz. Adresinizi yazıp ilgili İl Müdürlüğüne, .... faaliyetini yapmayı planlamaktayız şu yönetmelik gereği yönetmelik eklerinde faaliyetimiz bulunmadığından ÇED Kapsamdışı yazımızın tarafımıza verilmesi tarzında bir dilekçe yazılabilir. Çevre İzin içinde yine muafsanız aynı şekilde dilekçe ile görüş sorabilirsiniz. Ama dediğim gibi muafiyet ve kapsam dışı durumları söz konusu değilse işler farklı şekilde ilerleyecektir.
 
Üst