• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

OSB olmayan firma için

MerveŞafak

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
işsizz
Merhaba Arkadaşlar,
Sanayi sicil numarası olmayan ve organize sanayi bölgesinde bulunmayan bir lojistik firmadan, tat ve gdt firması olarak atık almak için belediyeye dilekçe mi vermemiz gerekiyor?

Ambalaj atıklarından bahsettiğinizi düşünüyorum. Normal şartlar altında bu firmalar ambalaj atıklarını belediye sistemine vermekle yükümlü ancak uygulamada bedel karşılığı diledikleri firmaya bedel karşılığı vermekte. Belediyeye dilekçe vermenizi gerektirecek bir durum yok. Hali hazırda ambalaj atıklarını bedel karşılığı satan marketler bile varken.

Aslında durum şöyle bu lojistik firma ambalaj atıklarını belediyeyle anlaşmalı tat/gdt firmasına veriyor. Ancak bizim belediyeyle anlaşmamız Yok ve bize vermek istiyor. Peki bu durumda belediye niye bizim anlaştığımız firmaya vermekten vazgeçtin diye zorluk çıkartabilir mi?

Yani bu zamana kadar herhangi bir belediyenin herhangi bir firmaya (hatta satış noktaları veya marketlere) " sen neden bizim toplama sistemimize vermiyorsun atıklarını" dediğini duymadım, şahit olmadım. Ben zorluk çıkartmaz derim ama yarın bir ilk olabilir. :)

Firmanın belediye ile veya belediye ile anlaşmalı olan firmayla yapmış olduğu bir sözleşme olabilir. Onun şartlarına da bakmak gerekir.