• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü Tamamlamış Lastik

elifbizsan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2016
Şehir
Kocaeli
Firma
Yok
Merhabalar;

Ömrünü tamamlamış lastiklerin fiziksel işlemler sonucu - kırma, çelik tel ve kord bezinin ayrılması, kauçuk maddesinin ayrılması- sonucu elde edilen lastik bileşenlerinin tekrar piyasaya sunulması ve kullanılması ile ilgili bir bitirme çalışması yapmaktayım. Ömrünü tamamlamış lastikler, lastik üreten bir firmaya bağlı olarak kurulacak geri dönüşüm tesisinde işlemden geçirilecek ve piyasaya sunulacak. Kurulacak geri dönüşüm tesisini sıfırdan oluşturmam gerekli. Elimde geri dönüştürülecek ÖTL'nin miktarı ve içeriği var. Tesisi kurulum maliyeti ve sonuçta ortaya çıkacak lastik hamuru, çelik tel, kord ipi, topuk teli gibi maddelerin hangi firmalara satılabileceği gibi bilgileri elde etmem gerekli. Özellikle çıkan ürünlerin piyasada ne gibi alanlarda kullanılabileceği ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.
,Herkese iyi çalışmalar.
 
elifbizsan
Merhaba,

Prosesten çıkacak olan çelik tel gibi metal parçaların eğer atık analizi var ise ve bu atıkların tehlikesiz olduğu ilgili analizde yazıyor ise, tehlikesiz atık toplama ayırmacılara hurda metal olarak veya tehlikesiz atık geri kazanım tesislerine göndererek geri kazanımı yapılabilmektedir.

Proses sonucu lastik hamuru, tekrar fiziksel işlemlerden geçirilerek geri kazanımını yapabilirsiniz. Yanlış bilgi vermek istemem sanırım piroliz işlemi yapılabiliyordu atık lastiklere, yüksek basınç altında tekrar petrol ürünü eldesi mümkündü sanırım.(yanlışım olabilir kusura bakmayın.)

Ayrıca sadece lastik içerisindeki metali geri kazanıp geri kalan lastik atığını lisanslı firmalara göndererek bertarafını sağlayabilirsiniz.(tabi burada da lastik içerisindeki metal atıklarından kazandığınız para yüksek olursa tercih edilebilir.)

NOT: Elimde bununla ilgili bir çalışma olmayıp tamamen iş hayatımda gördüğüm tecrübelere dayanarak bu bilgiyi verdim. Elinde çalışması olan arkadaşlarında bilgisine danışmakta fayda var :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Burada 1-2 ÇED raporu bulunmakta, inceleyebilirsiniz. Parasal konularda ÇED raporları yanıltıcıdır, yatırımcılarla görüşmeniz lazım.
Bakanlığın tüm ÇED raporlarına
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin.
 
Cevap verenlere teşekkür ederim. Hazırlayacağım proje de amaç geri kazanım sonucu çıkan metal ve lastik hamurunun maddi olarak geri dönüşümünün sağlanması. Sistemde piroliz işlemi kullanılmayacak. Yalnızca fiziksel işlemlerde lastik içerisinde bulunan metal ve lastik hamuru elde edilecek. Kırıcılardan çıkan lastik parçaları ve metaller geri kazanıma gönderilip maddi kazanç elde edilmesi planlanıyor. Benim için önemli olan geri kazanım sonucu satışı yapılacak metal ve lastik parçalarının satışa sunulabileceği pazarın belirlenmesi ve kurulacak sistemin kar elde edip edemeyeceği. Özellikle pazar konusunda fikriniz varsa ve paylaşabilen olursa sevinirim.
 
Demirin pazarı belli, kalitesine göre fiyat/ton bilgisini webten temin edebilirsiniz. (günlük değişmektedir, aynı altın gibi)
Ama geri kazanım sonucu çıkacak olan lastik hamurunun kullanım alanları hakkında bir bilgim yok.
 
Üst