• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Netcad öğrenme

Zeliha DEMİREL

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
Netcad öğrenmek istiyorum ama bana ne gibi yararları olur emin değilim, yardımcı olabilecek var mı? Ve programın hangi sürümünü edinmek gerekir?

Merhaba

Netcad yazılımını içmesuyu ve kanalizasyon şebeke çözümlerinde kullanan proje firmaları mevcut. Eğer bu firmalardan birinde görev almayı planlıyorsanız kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz, ki özellikle şebeke modüllerini öğrenebilirsiniz. Yoksa Çevre mühendisinin Netcad'e ihtiyacı çok fazla olmuyor.. Netcad sürümüne gelince aşağı yukarı tüm sürümler birinin aynısı gibi görünüyor, eski sürümler yeni sürümler arasında pek farklılık yok. Yeni sürümleri lisanslı edinmek yerine daha eski sürümleri lisanssız edinebilirsiniz öğrenmek için. Şayet bu konuda çalışan bir firmada görev alırsanız zaten firmada güncel sürümler mevcut oluyor, kendiniz satın almadan firmanın yazılımını kullanabilirsiniz..

@Zeliha DEMİREL Merhaba

ÇED Yeterlik Belgesine sahip bir firmada çalışmayı düşünürseniz, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) dosyası veya Proje Tanıtım Dosyası (PTD) hazırlanacağı ya da ÇED Kapsam Dışı yazısı, ÇED Muafiyet alınacağı zaman 1/25.000 Ölçekli Topoğrafik Harita , 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çizilmesi gerekmektedir. Netcad öğrenerek çalıştığınız firmaya bu konuda katkı sağlamış ve kendinizi geliştirmiş olursunuz.

İyi çalışmalar dilerim.

Tarihi eser, dünya standartları dışında bir yazılım. Netcad kullanan bir yer varsa iş başvurusu bile yapmıyorum. Çağa ayak uyduramamış kurumlar oluyor genelde. 2021 yılında daktilo kullanmak gibi.

Önceki cevapları görüntüle…
Fatih ÖzcanNetcad şuan ilginç bi şekilde çok pahalı. Öğrenmek için ücretsiz bir sürüm elde edemiyorsunuz. Autocad için ise öğrenme sürümü elde etme imkanınız var

Netcad'in ilkinde ücretsiz olarak dağıtıldığını bilmiyordum, eğer doğruysa yeni bir CBS yazılımı daha var bu aralar, bir belediye kullanıyordu, nerden buldunuz bunu diyince ücretsiz, bana dizde yükleyin dediler. Bu yazılım popülerleştikten sonra ücretli hale gelebilir. Yazılımın adını unuttum kusuruma bakmayın

NETCAD kullanmak yerine ne yapmalılar sayın anonim, merakımı mazur görün, paket programlardan pek anlamadığım için soruyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Serhat A.Alternatifleri var tabiki, ama 10 seçenek arasından bir tane seçilecekse Netcad istenmiş.. ArcGIS de kullanabiliyorum mesala ben ama ArcGIS isteyen kimse yok napayım yani zorla herkese ArcGIS neden çalışmıyorsunuz diyemem ki.. Netcad demişler bende öğrenmişim, biliyorum diyorum

Serhat A.Bentley firmasının hidrolik ve hidroloji uygulamaları en iyilerindendir. Aynı zamanda StudioArs isimli bir firmanında da Autocad civil 3d üzerinde çalışan Urbano Canalis ve Hydra isimli hidrolik uygulamalarıda oldukça iyidir. Şuanda ki durumunu bilmiyorum ama BGS Firmasının msSu ve msKanal yazılımları dahi Netcad ten iyi diyebilirim.

Benim şahsi tercihim Bentley yazılımları olacaktır.

Fatih ÖzcanEvet evet, açık konuşmam gerekirse, yakın zamanda kurumum ihtiyacım olabilecel yazılımlar listesini atmamı istemişti, msu ve mkanal istedim, proje grubunda ihtiyacımız olacak sayıda talep gönderdik, netcad, autocad sayılarımız iyileştirildi ama msu mkanaldan bir ses çıkmadı.. Beraber çalıştığımız proje firmalarımız msu ve mkanal kullanior tabiki ama bize sunulan formatları maalesef netcad autocad istemek durumunda kalıyoruz..