• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Neden atama yok

Tuncer-gözde

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
moroğlu geri dönüşüm
Arkadaşlar bakıyorumda iş alanımız baya geniş buna rağmen neden atanamıyoruz bence hastanelere bile çevre müh. atanabilir yanılıyor muyum ? Ve bunun için ne yapabiliriz iki yılda toplamda 40 kişi atanmış bu çok üzücü odayı takip ediyorum orada da bi gelişme yok yani özel sektörde sürünmek kaderimiz mi !!!

Kader işte genel olarak konuşmak gerekir ise yılda yaklaşık 50.000' den fazla mühendisin mezun olduğunu okumuştum bir yerde, her yıl bunların %10' i işe kadroya alınması durumunda 2035 yılına devlet dairelerinde oturmaya değil ayakta durmaya bir yer kalmayacağına dair bir çalışma yapılmış. şimdiki emeklilik yaşları, emekli olup çalışanlar, gizli personel alımları, TPAS ( Torpille personel alım sistemi) bu hesaplara dahil edilmiştir. Hesaplar sonunda Yılda mühendis bazında alınabilecek personel %1 ile%0,5 arasında olduğu açıklanmıştır. Devlet ana bunu nasıl hesaplıyor bilmiyorum. Ülke mühendisler tarafından yönetilmediği için mühendis ihtiyacı olmuyordur belki, kim bilebilir?