• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Namık kemal üniversitesi yüksek lisans

Aslı Can Tathan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Çevre Mühendisi
Merhaba, NKÜ Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans programına başvurmayı planlıyorum. Daha öncesinde ya da mevcutta bu programda eğitim gören var mı? Mülakatta ne gibi sorular geliyor? Dersleri uzaktan mı yüzyüze mi? Devamlılık koşulu sunuluyor mu? Bu gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Güncel olarak eğitim almaktayım. Mülakatta sera gazı ve karbon ayak izi kavramları, dünyaya olan etkileri, hava emisyon tanımı gibi daha genel sorular soruldu. Benim başvuru yaptığım dönem 24 kontenjan açılıp sadece 17 başvuru geldiği için, çok absürd bir durum olmadıkça herkesi aldılar. Derslerden yüzyüze olanlar da uzaktan olanlar da oldu. Bildiğim kadarıyla maksimum %30 uzaktan yapılabiliyor ancak okulun şu an binasındaki depreme dayanıklı olmama sorunu nedeniyle, hocalar online derslere daha fazla yönelmiş durumdalar.

Online derslerde devam zorunluluğu isteniyor. Yüzyüze olanların hepsine katıldığım için açıkçası devam zorunluluğuna takılıyorlar mı bilemiyorum.
Aklınıza takılan sorular varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.