• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Moyden...

AbdulLAH.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
kamu
Arkadaşlar merhaba atık motor yağı değişim yapan noktalar moyden izin belgesi alması gerekiyor.ayrica bu değişim noktaları çevre izin lisans belgesi alması gerekiyormu yönetmelikte çevre lisansı alması gerekir deniliyor bilgi verirmisiniz tsk

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
AbdulLAH.Üstadım Merhaba,

Araçların bakım ve onarımlarının yapıldığı yerler için "Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi" alması gerekir. Eğer bu tür yerler Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamına girmiyorsa izin ve/veya lisans belgesi almasına gerek bulunmamaktadır.

Merhaba araç bakım yapan yerlerde MOYDEN belgesi alınması yeterli oluyor. Fakat farklı bir üretim vb çevre izin lisans ek 1 -ek 2 listesine tabi ise incelenmesi lazım.

Benimde bu konu başlığı açılmışken bir sorum olacak. Bizler firma olarak çok sayıda tamir bakım yapan işletmelere MOYDEN konusunda danışmanlık yaptık belgelerini aldık, 28.08.2021 tarihli kütle denge bildirimleri konulu genelgede Özel Faaliyet Konuları kısmında 8 numaralı başlıkta motor yağı değişim noktasının da kütle dengeye tabi olduğunu görmekteyim .
Motor yağı değişimi yapan tesislerimiz bildirimleri yaparak bir nüshasını müşteriye bir nüshasını kendi işletmesinde saklıyor ayrıca 2 ayda bir biriken atık yağlarını PETDER veya lisanslı tesislere motat üzerinde talep de bulunarak atık çıkışlarını yapıyorlar . Moyden de KÜTLE DENGE nasıl yapılacak ? Bu konu hakkında görüşleriniz alabilir miyim? İlgili genelge ektedir. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2021-18 - Kütle Denge Bildirimleri Genelgesi.pdf
    336.8 KB · Görüntüleme: 53
MURAT ÇENGELmerhabalar, ben moyden kütle denge için bakanlığa yazdım, bana aşağıdaki şekilde cevap geldi. Tabii bu bildirim yayımlanmadan önce yazışmıştık. Fakat moydende kütle denge nasıl girilebilir ki? Sonuçta atığa herhangi bir işlem yapılmıyor. Kafalar karışık :) Açıkçası ben kütle denge girmiyorum.

Ekli dosyalar

• moyden.png
    moyden.png
    20.3 KB · Görüntüleme: 103
Moydene ilk defa giriş yapacağım. Stok miktarı kısmında bu yazı karşıma çıkıyor. daha önceden gönderilmiş atık motor yağı bilgilerini kapsamdan çıkarmalı mıyım ?
* KD kapsamında olmayan atıkları MOTAT ile tesisinizden gönderdiğinizde, aylık KD raporlarınızda eksiye düşme olmaması için kapsamdan çıkarılmalıdır.​

Herkese merhabalar. Moyden ile alakalı olarak danışmanlığını yaptığımız bazı tesislerde atık motor yağlarına hidrolik yağların karıştırılması sonucu yüksek tonajlarda atık motor yağı ( 13 02 08 ) çıkışı yapmak zorunda kaldık. Yapılan motor yağı değişim bildirimleri ile arasında tutarsızlık meydana geldi. Atık stoğumuz (-) olarak sistemde gözükmektedir. Bunun düzeltilmesi adına izlediğiniz bir yol oldu mu tecrübelerinizi merak ediyorum. Sistemde 0 noktasına ulaşmak için neler yapılabilir ?

Herkese merhabalar. Moyden ile alakalı olarak danışmanlığını yaptığımız bazı tesislerde atık motor yağlarına hidrolik yağların karıştırılması sonucu yüksek tonajlarda atık motor yağı ( 13 02 08 ) çıkışı yapmak zorunda kaldık. Yapılan motor yağı değişim bildirimleri ile arasında tutarsızlık meydana geldi. Atık stoğumuz (-) olarak sistemde gözükmektedir. Bunun düzeltilmesi adına izlediğiniz bir yol oldu mu tecrübelerinizi merak ediyorum. Sistemde 0 noktasına ulaşmak için neler yapılabilir ?