• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Motat'ta giriş eksikliği?

A

Anonim (5afa)

Merhaba. Bitkisel atık yağları düzenli olarak gönderip motata girişlerini yapıyorum. Ancak 1-2 ay önce geldiklerinde ben tesiste yoktum kağıt bırakıp gitmişler yağı da almışlar. Lisanslı bir firma. Ancak bunun motat girişini yapmayı unutmuşum. Elimizde aldıklarına dair kağıt var sadece. Motata giriş yapılmasa bile yıllık beyanda yine de belirtmeli miyim? Motat ve yıllık beyandaki ağırlıklar tutmamış olacak bu sefer bir sakınca yaratır mı?

Merhaba,

Bu durum başlı başına bir problem. MoTAT'ın amacı sadece lisanslı tesise gittiğinin kanıtı değil, lisanslı araçla taşındığının da kanıtı. Size kağıt bırakmış olsalar da, şu an o atığı tesise götürüp boşalttıklarına dair bir kanıt yok. Belki de yoldan geçerken bir yere döküp geçtiler...

Beyanda belirtemezsiniz bu durumda.

@Tolgay Doğan Dediğiniz mantıklı geldi ancak yağ haziranda alınmış motat tarihi ise (yeni yağ gönderimi ile birlikte) aralık olmuş olacak. Tarih bu şekilde olsa bile denetimlerde açıklarsam sıkıntı olmaz değil mi?

@Cem Yılmaz Hiç beyanda belirtmemiş olmak da sıkıntı gibi geldi bana ne yapacağımı bilemiyorum. Bana bıraktıkları kağıtta araç plakası, şöför adı vs yazılmış aslında. Ama dediğiniz gibi bilinemez. Kararsız kaldım

Büyük bir catering şirketinde çalışırken bitkisel atık yağ işleyen bir firmayla çok sık bu konuda sorun yaşamış biri olarak sorunun çözümünü firma değiştirerek bulmuştuk. Ben iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum (sanki yağ kaçırmak istiyorlarmış gibi) o verilen yağ makbuzunun resmi bir geçerliliği yok çünkü.

özelden yazacaktım firmanın hangisi olduğunu sormak için, ancak anonimsiniz.

Biz bu sorunu Kolza ile çalışırken yaşamıştık.

@Anonim(3b65) Maalesef kolza değil. Teşekkür ediyorum. Ben kötü niyetli olduklarını sanmıyorum aramışlar ancak cevap veremedim ben tüm gün denetimdeydim. Bütün bilgilerini yazmış oldukları bir kağıt zaten bırakmışlar. Çözümü firma değiştirmekte bulmuşsunuz önerinize çok teşekkürler ben de başka firmalara bakacağım o zaman ancak şehrimize en yakın firma bu. Şimdilik bu sorunu nasıl çözebilirim sizce? Giriş yıllık beyanda gözükmeli mi?

Eğer aldıkları yağı MOTAT'a girmedilerse; doğal olarak beyanda da gösteremezsiniz. Olurda sonrasında bir atık alımına ekleyebilirler, ancak bu ne kadar doğru tartışılır.