• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

motat sistemi 50 kg altı

Gözde TAŞDEMİR

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
cevyap arıtma ve danışmanlık
motat sisteminde 50 kg altını nasıl gireceğiz? atık gönderme ----> 50 kg altı seçiyorum. atık kodları çıkmıyor :/ sistemsel bir hata mı var yoksa başka bir şekilde mi yapmam gerekiyor?

Proses sonucu oluşan atık mıdır? Proses sonucu oluşan atık değil ise muhtemelen seçemezsiniz kütle denge sisteminde atık stoğunda bulunmadığı için.

Anlatmak istediğim şu,

Eğer bir geri kazanım tesisi iseniz 50 kg altı atık gönderimi motatta açıktır. (değilseniz zaten açık değildir) Proses kaydı oluştururken prosesten çıkan atık tehlikeli ve/veya tehlikesiz proses kaydınızda atık stoğu olarak bulunur. Siz bu atık stoğundan 50 kg altı çıkış yapacaksanız orada gözükmesi lazım. Aksi takdir stokta bulunmayan atık orada gözükmez.

Misal yağ geri kazanımı prosese soktunuz dip çamuru oluştu porseste gösterdiniz. Bunu 50k altı girersiniz. Ama flüoresan lamba prosesten oluşmadığı için onu oradan giremezsiniz. Kesin bilgi almak için sorun bildir kısmından yazın.

dediğiniz doğru ancak ben kütle dengeden bahsetmiyorum. motat sisteminden sanayi firmalarının tehlikeli atıkları göndermesinden bahsediyorum :)

Benim sanayi tesisimde 50 kg altı atık gönderim seçeneği bulunmuyor. Bulunması için Tanımlı bir R prosesinin olması lazım. Sizin sanayi tesisiniz de bulunuyor sistemsel bir hata olabilir.

''50kg altı Tehlikeli Atık / Fotoğraf Endüstrisinden kaynaklanan atıklar / Ömrünü Tamamlamış Lastik (ÖTL) gönderimi yapacak atık üreticileri ilgili mevzuat kapsamında lisanslı atık taşıma aracı ile atık gönderimi yapma zorunluluğu bulunmamakla beraber, bu atıkların atık işleme tesisine taşınması işlemi Atık Yönetim Uygulamasında kayıt altında gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu atıklar için ?Atık Gönderim İşlemleri? menüsü altında yer alan ?Taşıma Ekleme (50kg altı tehlikeli atık/Fotoğraf End. Atıkları/ÖTL) altında ?Taşıma Talebi Ekleme? ekranından, taşıma talep formu doldurularak, gönderim işlemi gerçekleştirilecektir.

Atık üreticisi tarafından belirtilen ekranda oluşturulan ?Taşıma Talebi?, talep sırasında seçilen atık işleme tesisinin ?Atık Kabul İşlemleri? - ?50kg altı tehlikeli atık/Fotoğraf End. Atıkları/ÖTL? ?Kabul Bekleyen Taşımalar? ekranında listelenecektir. Talep yapılan atığın, atık işleme tesisine ulaşmasıyla beraber, ilgili taşıma talebi listeden seçilerek tesise kabul işlemi (tesis stoğuna alım) gerçekleştirilecektir.

Tesise kabul işlemi gerçekleştirilen atıklar, tesisin stoğuna otomatik olarak ekleneceği için, doğru atık kodunda ve miktardaki atığın kabulünün gerçekleştirildiğine dair gerekli dikkatin gösterilmesi önemlidir.''

MOTAT daki bu açıklamaya göre atık gönderimi yapan veya atık kabulü yapan var mı?

Özden Güneç

Merhaba konuyla pek ilgili değil ama 50 kg ve altı tehlikeli atıklarımızı lisanslı araçla gönderme zorunluluğumuz olmadığı hangi yönetmelikte yazıyor.

Merhaba,

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Madde 5
h) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere tek seferde 50 kg altında taşınacak olan bu Tebliğ kapsamındaki atıkların taşınmasında lisanslı araç taşıma zorunluluğu yoktur. Ancak bu atıkların kayıt altına alınabilmesi için UATF kullanılır.

UATF kaldırıldı gerçi, sistemden yapıyorsunuz başvurusunu :)

Melike hanım merhaba, Atıkların Karayolunda Taşınmasına ilişkin tebliğde geçmektedir; h) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere tek seferde 50 kg altında taşınacak olan bu Tebliğ kapsamındaki atıkların taşınmasında lisanslı araç taşıma zorunluluğu yoktur. Ancak bu atıkların kayıt altına alınabilmesi için UATF kullanılır.

Önceki cevapları görüntüle…
Sistemde atık gönderim işlemlerinde 50 kg ve altı diye bir bölüm var oradan talep açıyorsunuz. Uatf kalktığı için ben sadece irsaliye kesip atıkla birlikte gönderiyorum. Dosyama da onaylanmış halinin sistemden cıktısını alıp arkasına irsaliyesini zımbalayıp koyuyorum. Bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Daha makul bir yolu varsa da öğrenmek isterim ?