• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Motat kayıtları i̇rsaliye-fatura şartı

Ebru A.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Geri Kazanım
Merhaba arkadaşlar,

Motat sisteminde atık kabul işlemlerinde alınan tehlikesiz atık kayıtlarını girerken fatura şartının olmadığı irsaliye kayıtlarının da bildirilebileceği ile ilgili bir yazı var mı bakanlığın? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncesinde fatura şartı vardı diye biliyorum.

Ticari bir ilişki olmayabilir aralarında. İrsaliye olması yeterlidir. İrsaliye bir şeyin bir yerden bir yere naklini gösteren bir evraktır. Fatura olmasa da olur.

Bununla ilgili yazısı var mı bilmiyorum ama olmasına gerek yok? Yani mantıklı olmayan bir şey için neden bir duyuru yapsınlar.

Örnek: Atık gönderimlerinde atığın kırmızı renkte olması uygundur.

gibi bir duyuru yapmaları ne kadar gerekli değilse bu da o kadar gerekli değil.

Fatura finansal bir evraktır ve benim atığımı bir firmaya gönderirken uymam gereken kurallara uymam yeterlidir.

İrsaliye kesmek yasal zorunluluktur, atık yönetimiyle alakalı değil zaten her malın bir irsaliyesi olmak zorundadır.

Tehlikeli ise Motat'a girerim, değilse beyan zamanı beyan ederim. Çevre denetiminde yetkililer bu kadarına bakabilir. Benim faturalarıma bakmaya ne yetkileri var ne de denetim konusu. Faturalarımı maliye bakanlığı hariç kimse sorgulayamaz. Bir yerden bir yere mal gönderirken fatura kesmek zorunda değilim. İrsaliye kesmek zorundayım. İş yerimden 100 metre ötedeki depolama alanıma (sınırları ayrı) malımı taşıyor olsam bile irsaliye kesmek zorundayım.