• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Motat bilgi sistemi

halilcevre

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Ersem plastik ve granül dış tic. ltd. şti.
Arkadaşlar merhaba bu ambalaj beyanların da beyan ettiğimiz ambalaj atıklarını artık motat da da kütle - denge yapmamız gerekiyormus.Geri dönüşüm tesisi ve toplama ayırma izni olan firma da çalışıyorum.Hem ek-7 de hem de ek-8 de ambalaj beyanı yapıyorum.Ek-7 yi motat da bildirdim.Fakat ek-8 i de bildirirsem ikisinin kg ları birbirine giricek ve sistem tamamen karışıcak.GDT ve TAT da çalışan veya çalışmış arkadaşlar bu sorunu nasıl çözdünüz acaba? Şimdiden çok teşekkürler.

@halilcevre
Kardeşim merhaba, bu ayrımı yapman için ek 7 den gelen ambalaj atiklarini motat sistemine girdigin zaman aciklama kismina tat sistemi ve ek 8 icin ise toplama ayirma tesislerinden ve kendi geri kazanim sistemi icin gelen ambalaj atiklarina gdt yazarsan bu karisiklik ortadan kalkar.

merhaba bunu yazdım ama motatın altında raporlar kısmında stok kısmı karışıyor ikisi de aynı ürünler olduğu için miktarlar birbirine giriyor sistemde.

prosese soktuğumda yazıyorum fakat tat dan gelen örneğin pe/pa yı yazıyorum belirli bir miktar ürün oluşuyor.GDT de de bunu yaptığımda pe/pa yı miktarını stoklar birbirine giricek.Evet bir sakıncası yok ama işe yeni başladığım için her şeyi sisteme girdiğimde açık ve net bir şekilde görmek istiyorum.Şu anda danısmalık firmaları da bunu araştırıyor.

@Arif Öztürk
Ama tat ve gdt den farkli atiklar gelecegi icin belli bir ayrimin yapilmasi gerekli

@halilcevre
Senin kendinw göre belli bir ayrim yapman gerekli. Sonucta sistem senin elinde. Hata yapsanda duzelir. Mesela sana tatdan ambalaj atigi geldi ve sen bunu kendi geri kazanim tesisine gonderdin aciklama olarak tatdan gdtye gonderilen dersen ayrimini yaparsin

@Adalet savascisi

O ayrım için kütle denge sisteminde bakanlığın bir açıklaması mevcut değil. Atıyorum 15 01 01 ambalaj beyan sistemindeki TAT alım miktarını çıkarsanız GDT miktarını bulursunuz.

merhaba arkadaşlar MOTAT bilgi sistemine 2-3 gündür giriş yapamıyorum ana sayfaya yönlendiriyor sizde de böyle bir sorun var mı ?

@halilcevre merhaba aynı sorunu bende yasadım. ambalaj bilgi sistemi ve motatı birbirinden ayırın. bir kaç firmaya bakıyorum. sanayi ile çalışmayan belediye alındı makbuzu dışında atık girişi olmayan firmadan ambalaj bilgi sistemi motat stok kısımları giren çıkan eşit oluyor yani aynı oluyor. ama başka firma sanayi kuruluşundan malzeme alıyor tehlikesiz atık alıyor. o zaman stoklar farklılık gösteriyor. bunu bakanlığa sorduğumda olurda bir denetim geçirirseniz bu şekilde anlatırsınız dediler:)

Ben de giriş yapamıyorum.

Hata :Kullanıcı-rol bilgileriniz sistemde bulunamadı, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
diye de hata veriyor. Sizde de böyle mi acaba @Gökhan Kutlu

Artık bir şekilde sisteme giricem ek_8 î de karışacak sonra denetlemeye geldiklerinde anlatırım fakat buna bir.çözüm bulmalılar yoksa kendileri için zorluk olucak evrem bey

Şuan ben giriş yaptım arkadaşlar sorun çözülmüş gibi görünüyor.

Bu motat sistemi ile atık gönderimini kimler yapmalı, sanayide tehlikeli atığı oluşan bir firma uatf ile gönderim yapıyor, bunu motat danda yapmalı mı? motatı sadece atık tesisleri kütle denge içinmi kullanıyor ?