• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mermer tozunun geri dönüşümü

cansu.kplan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
dsi - il bank staj
Merhaba arkadaşlar mermer tozunun geri dönüşümü hakkında bilgisi olan yada o alanda çalışan varsa bilgi verebilir mi?

Merhaba,

Mermer tozunun geri dönüşümü derken tam olarak hangi konudan bahsediyorsunuz? Belki ben yardımcı olabilirim.

Siz hangi konuda yardımcı olabilirsiniz? Ben son sınıf öğrencisiyim birinci dönem mermer tozlarının geri dönüşümüyle afiş sunumu yapacağım çok bilgim yok bu konuda tam ifade edemeyebilirim kusura bakmayın

Mermer firmasında Çevre Mühendisi olarak çalışıyorum. Eğer sormak istediğiniz bir soru olursa bilgi paylaşımında bulunabilirim.

Teşekkür ederim biraz sorum olcak :) Bir çevre mühendisi olarak orada hangi konuda iş yapıyorsunuz çıkan mermer atıklarının geri dönüştürülmesine mi yardımcı oluyorsunuz yoksa atıksuya karışan mermer atıklarının sudan ayrılmasına mı yardımcı oluyorsunuz? Her mermer firmasında çevre mühendisi çalışması zorunlu mudur? @Hakan Yılmaz

Ben Antalya'da faaliyet gösteren bir maden firmasında çalışıyorum. Ağırlıklı çalışma alanımız mermer madeni. Ocaklarımızın ve Fabrikamızın çevreyle ilgili tüm konularıyla ben ilgileniyorum. Her mermer firması için bir Çevre Mühendisinin çalışma zorunluluğu yok ancak bazı firmalar bu işlerin takibi için bir personel görevlendirmesi yapmaktadır. Bunun için bir Çevre Mühendisi çalıştırabilir. Fabrikalarda sulu sistem kesim yapılmaktadır. Kesimde kullanılan su arıtma tesisinde çöktürme ve pres yapıldıktan sonra belirli noktalara döküm işlemi yapılmaktadır. Antalya Organize SAnayi Bölgesi Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma sonrasında bu kek'in tarımsal gübreleme yapılması konusunda bir proje başlattık. Bu literatürde olan bir bilgi olarak geçiyor ancak bunun için herhangi bir çalışma yapılmış değil. yani bu kapsamdaki ilk çalışma olacak. Daha detaylı bilgi isterseniz yine yardımcı olabilirim.

Çok memnun olurum... Ben bu konuyla ilgili afiş sunumu yapacağım devamını getirebilirsek tez konusunda da bu konudan devam etmek istiyorum. Bu konuyu da ele almak çok isterim hocama da bilgi verdim size de uygun olursa desteğinizi bekleriz...