• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Melamin Klozet Kapağı

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Arkadaşlar melamin hammaddesinden klozet kapağı üretimi yapan firmamda üretim sonucu üreformaldehit çapakları meydana gelmektedir.
Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre kodundan emin olmamakla birlikte 12 01 05 Plastik Yonga ve Çapaklar yazdım EAYP'ye herhangi bir bilgisi olan var mı?
Ek olarak bu atıkları gönderebileceğim Lisanslı firmalar var mıdır?

Tehlikesiz atık alan firmayı aradım bu kod ile firma örnek aldı atıklardan ve işleyemedikleri için alamayacaklarını ilettiler.
Atıklar duruyor ve çoğalıyor üretim devam ettiği için herhangi bir fikriniz var ise yardım ederseniz sevinirim.
 
Merhaba ,

Bildiğim kadarıyla elinizdeki malzeme tehlikeli değil . Yine de Msds e bakarak yorum yapılabilir.
Hangi bölgede olduğunuz bilmiyorum ancak istanbul ve kocaeli için bu atık kodundan alan firmaları
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
dan sorgulayabilirsiniz.
 
Elinizdeki malzeme tehlikesiz atık büyük ihtimal. Endüstriyel Atık Yönetim Planında ne onaylandığına da bağlı. Tehlikesiz atık büyük ihtimal. TAT tesisleri almak zorunda değil. Hangi il için soruyorsunuz?
Sorduğunuz firma da büyük ihtimal atığınız para etmiyor diye kabul etmedi.
İlgili belediyenizden ya da il müdürlüğünüzden yardım istebilirsiniz.
 
Belge aramadan bulunan bir çok firma kodları arasında olmasına rağmen bir çok atığı almadıklarını söylüyor. Bakanlık buna da bir sınırlama getirse iyi olur.
 
Aslında o konudan ben de rahatsızım ama ticaret diye adlandırdıkları için elim kolum bağlanıyor. Ambalaj atıkları için firma ayarlamaya çalışıyorum; "kağıt ve plastik ambalajları alırım camları ve ahşapları almam" diyor. Ama kodunda olduğu hâlde "almam kazancım yok o işten" diyor. Alanını bulana kadar 10 firma ile görüşmüşlüğüm var.
 
Günaydın ,

Firmaların bu tarz atıkları almamasını anlayabiliyorum. Çünkü işlemeye uygun olmayan veyahutta bulundukları prosese zarar veren atıkları almamak istememeleri normal. Ancak bazı durumlarda toplamayı yapan şoförler duruma dahil olup atıkları almak istemiyorlar. Nacizane tavsiyem firmada bulunan yetkiliyi arayarak konuyu görüşün. Bu tarz sorunu bikaç kere yaşadım ve genelde firmaların atıkları almama durumlarından haberleri bile olmuyor.
 
@jn6zo Sizleri çok iyi anlıyorum. Cem hocama da katılıyorum . Ancak bu tarz durumlarda sağlam firmalarla çalışmanız tavsiyemdir.
Almak istemedikleri o atıklar 3-5 ay sonra değerlendiğinde kazançlarını engellememek adına alıyorlar maalesef.
 
Aynı şekilde lisansında atık kodu olup atığı almadığı için firmalarla ilgili Bakanlığı aramıştım. Bakanlık yetkilisi de madem atığı almayacak niye lisansında var diye bana sormuştu :D Bilmem neden acaba? Belgeyi veren kurum ben değilim ki :D Yani bir lisans veriliyor 50 tane atık kodu var ama adam belki 10 tanesini alabiliyor. Bu lisanslar verilirken bu atık bu firmada işlenebilir mi diye fiziksel şartlar kontrol edilmiyor mu? Madem almıyor atığı iptal edin o kodu lisansından çıkartın...

@Fatih Koçak işte bu şekilde yapılan işlerle bu sektör hiç bir zaman istediğimiz gibi olmayacak... Yok öyle gelişigüzel lisans vermek. Herkes işini hakkıyla yapacak ya. Bıktık artık bu tarz saçma sapan durumlarla uğraşmaktan....
 
@Fatih Koçak haksız mıyım Fatih kardeşim :) Yani klasik olacak ama Avrupa artık bu konuları aştı. Biz çok geriden geliyoruz. Bunun da sebebi uygulamada hiç iyi değiliz. Bakın sıfır atık projesi için artık her atık grubu ayrılacak. Hadi biz atıkları cam, plastik, karton diye ayırdık. TAT'ların ve GDT'lerin çoğu atık miktarı az olunca gelmek istemiyor tesise. Bakanlığın yapması gereken önce altyapıyı hazırlamak. Tüm TAT ve GDT'lerin iyice denetlenmesi lazım. Çoğu işini hakkıyla yapmıyor hurdacı zihniyetiyle devam ediyor işe. Belge almakla iş bitseydi keşke. Valla çok dertliyim bu konuda. Neden bizim sektörümüz böyle işliyor ki :rolleyes:
 
@Okan Türe Vallahi çok haklısınız hocam. Ama bizde işler çözüm odaklı değil biraz şov amaçlı olduğu için. Durmadan olumsuzluk konuşuğ ense karartmakta istemiyorum ama (@Melih Coşar Hocama selam :) ) Gözün gördüğüne de birşey diyemiyoruz. Ne avrupayı örnek alıyoruz ne kendimiz bişeyler yapıyoruz . Garip bir ülkedeyiz vallahi
 
@Fatih Koçak neyse kardeşim klozet kapağından konu nerelere geldi :D Biz elimizden geleni yapacağız. İşimizin hakkını vererek insanlara çevre bilincini aşılayarak çalışmaya devam. Umarım yetkili kurumlar da işin hakkını verir de daha güzel günlerimiz olur...
 
@jn6zo
Almak istemedikleri atıkların kodlarını lisanslarına dahil etmesinler o zaman.

Henüz bir hafta oldu lisans yenileme süresini kaçırdığımız için gfbden başlamak zorunda kaldık. Sadece plastik ve kağıt kodumuz vardı ve aynı kodları almak istedik tekrar ama sistem seçme hakkı vermedi, otomatik hepsi işaretli görünüyordu. Bakanlığı birkaç kez farklı kişileri arayıp görüştüm:
"Toplama ayırma tesisi iseniz bütün kodları almak zorundasınız. Daha önce kod seçme hakkı tanınmış ama artık böyle bir seçeneğiniz yok"
dediler.

Bilgilerinize sunarım, arkadaşlar?

O malzemenin geri dönüşümü yok ise bertarafa ( enerji üretilmek üzere) gönderilir ve toplama ayırma tesisi bunun için bertaraf bedeli öder. Siz o atığı üzerine para ödeyerek firmaya verin bakın nasıl alıyorlar. Tek taraflı düşünmeyiniz rica ederim:)?
 
@p.culha Bahsettiğimiz aslında @Cem Yılmaz arkadaşımızın da belirttiği gibi "kağıt ve plastik ambalajları alırım camları ve ahşapları almam" denmesi. Aslında geri dönüşümü olan atıklar, bertarafa gidecek bir atıktan bahsetmiyoruz. Kaldı ki atık bertarafa gidecekse biz de direkt olarak bertarafa gönderebiliriz..Geri dönüşüm firmasının kar payını da üstlenmemize gerek yok :)
 
@hilol kartal Hilal hanım eğer malzemenin hiçbir şekilde geri dönüşümü yok ise siz jn6zo arkadaşımızın dediği gibi direkt bertarafa gönderebilirsiniz. Ya da tek elden çıksın, bir de bertarafçı ile muhatap olmayalım derseniz bedel karşılığında verdiğiniz atıkların (kağıt/karton, plastik, metal vs) fiyatından düşürerek toplama ayırma tesisi ile karşılıklı fiyatlarda mutabık kalarak verebilirsiniz. Naçizane tavsiyemdir ?
 
Üst