• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Medas son tarihi var mı?

  • Konuyu başlatan Anonim (290e)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (290e)

Arkadaşlar merhaba,
SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK'in Ek-1'inde yer alan faaliyetlerden birine dahiliz. Yanında parametre olarak karbondioksit bulunmakta.
Bunun ölçüm veya hesap yöntemi ile hesaplanması için MEDAS'a mı başvurmalıyız? Başka yapmamız gereken bir şey var mı? Bir de başvuru için son tarih nedir maalesef ben göremedim.
Teşekkürler
 
MEDAS, Sera Gazı Emisyonları İzleme ve Raporlama için Merkezi Doğrulama Sistemi olarak geldi. 30 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapmanız gerekiyor.
 
Başvuruları Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerindeki MEDAS uygulamasından yapıyorsunuz. Daha önce hiç yapmadıysanız yardım alınız.
 
arkadaşlar günaydın. sera gazı emisyonlarının takibi ile ilgili yönetmeliğin ek-1 listesindeki faaliyetlerden herhangi birini gerçekleştirmiyoruz. ancak 2023 yılını esas alacak şekilde sera gazı hesaplaması yaptırmayı ve raporlamayı düşünüyoruz. izleme planı ve emisyon raporunu Bakanlığa sunmamıza gerek var mı kapsamda? hesaplamadan sonra doğrulamayı nasıl ve ne şekilde yapmalıyım?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Özlem B.yönetmelikte kapsama dahil değilseniz başvuruya gerek yok. Sera gazı emisyonlarınızı bu işi yapan firmalara hesaplatabilir ya da kendiniz standart dahilinde hesaplayabilirsiniz. Hesaplama çalışmalarınız bitince sera gazı doğrulayıcı kuruluşlara başvurarak doğrulatabilirsiniz.

Tesisiniz bu yönetmelik dışında emisyon izlemeye dahil değilse izleme planı sunmanıza gerek yok. Yalnız tesisiniz çevre izin lisansında emisyon konulu izne tabi ise zaten emisyon ölçüm raporunuzu 2 yılda 1 teyit ölçümlerini yapmanız gerekir.

Diye biliyorum :)
 
Önceki cevapları görüntüle…
Murat TÜYLÜArkadaş sera gazı hesaplamasından bahsetmiş. Emisyon raporu ile sera gazı emisyon raporu aynı şey değil. Emisyon raporunda ölçüm sonuçları bellidir. Skhkky de ki sınır değerler göz önünde bulundurulur. Sera gazı emisyon raporunda veriler tCO2 değerine çevrilir hesaplamalar yapılır vs. vs.

Diye biliyorum :)
 
Üst