• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Marmara üniversitesi - yüksek lisans

ayseaykut

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Episome Biyoteknoloji
Herkese merhaba,
Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmak için başvuru yaptım. Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik mezunuyum. Yaklaşık altı senedir çevre biyoteknolojisi ve endüstriyel biyoteknoloji alanında çalışıyorum. Ancak lisans eğitimimin Çevre Mühendisliğinde olmaması sebebiyle Mesleki Bilgi Değerlendirme Sınavı beni biraz kaygılandırdı. Daha önce bu sınava giren var mı? Nelere çalışmalıyım?

Yardımcı olabilecek birileri olursa çok memnun olurum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ayseaykut
Öncelikle mesleki değerlendirme sınavından kasıt şudur: Çevre Mühendisliği alanında yazılı bir sınav. Sınav bazı Üniversiteler için programa girişte ALES dışında tek koşuldur.

Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmış bir Çevre Mühendisi bulmalısınız. Biyomühendislik ile Çevre Mühendisliği çok alakalı değil. Biz Atıksu, İçme Suyu, Katı Atık gibi farklı konularda ve konulardan ötürü farklı disiplinlerden eğitim alıyoruz. Biyoloji konularından ötürü Atıksu konusunda zorlanmayabilirsiniz çünkü ortak konular var ve zaten çalışıyormuşsunuz ama diğer konularda çoğunlukla sıkıntı olacaktır.

Sınava ne kadar süreniz var?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Belirttiğim gibi yaklaşık altı senedir çevre biyoteknolojisi & Biyogaz çalışıyorum. Ve yüksek lisansımı yapmak istediğim hoca da biyogaz çalışıyor zaten.

Sınava 1 ay gibi bir sürem var. Daha önce Marmara Üniversitesi Çevre mühendisliğinde yüksek lisans yapmış birine en kolay buradan ulaşabilirim gibi düşündüm.