• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

mali sorumluluk sigortası

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
merhaba arkadaşlar
mali sorumluluk sigortasını toplama ayırma tesisleri yaptırıyor mu?
 
Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 16 –(1) Miktarına bakılmaksızın tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması, bertarafı ve prosesten kaynaklanan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlara karşı tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin ve lisans verilmez.
 
zor durumda kalmadıkça yaptırmayın, yaptırdıysdanız da ayp sunduktan sonra veya denetimden sonra mali sorumluluk sigortasını sözleşmesini iptal edip paranızı alınız.

herhangi bir çatlama patlama olupta parasını alan varsa mesaj atsın.

İl çevrede ki arkadaşlar istiyorlarda niye istiyorlar onuda bilmiyorlar...
 
ben 500 kişilik şantiye için yaptırdığımda çok abzült fiyatlar aldım. en son 330 tl gibi bir rakama şirketin sigortacısına yaptırdım. asla kullılmayacak lüzumsuz bir sigorta türü. bencede mecbur kalmadıkça yaptırmayın uğraşmayaın.
 
@hepaistos

@ritimsiz

Meslekteşlarımız bile gereksiz buluyor, firma sahiplerinin gereksiz bulması çok doğal. Ben her firmamda yaptırıyorum. Yaptırmaları konusunda dil döküyorum ikna etmeye çalışıyorum.
 
p) Bu Kanunun 13 üncü maddesinde öngörülen malî sorumluluk sigortasını yaptırmayanlara 46.501 Türk Lirası idarî para cezası verilir.:krktm:
 
Arkadaşlar " Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olarak faaliyet gösteren kuruluşların Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortasını yaptırma zorunluluğunun bulunmamaktadır" paylaşmak istedim.

İyi Çalışmalar.
 
@Serkan Çiçekay


evet kardeşim çok mantıksız :) poliçeyi okuyun. mali sorumluluk poliçesinin içeriğinde, mesela atık gönderirken, lisanslı araç olmadan yollayamıyorsunuz. e o aracın sigorta lisasn vb belgelerini zaten alıyorsunuz. yani olmak zorunda.. e şantiyemde bir kaza olduğunda baş vurabiliyor muyum? hayır.. e kim faydalanacak bu sigortadan diye o zamanki şirket sigortacısına sordum. aldığım cevap; atığı alan araç yolda giderken bir tarlaya uçsa tüm ürünleri hebaa olsa ve yağ sızıntısı olsa, toprak kirlense mesela o zaman kullabiliriz dedi. peki katı olan kontamine atıkların öyle olası bir kazada çok büyük tahribat vermesi söz konusu değil. ha benimde çok yağlı varil vb çıkıyordu eyw. ama bir tankerin sızdırması ile bir olmaz. e diyelim ki atık yağ yollarken tanker uçsa. e araç petder in. petderin zaten her türlü sigorta ve kaskosu var. ben yine bunu kullanamam ki.. yani tamamen prosedür olan bir poliçe... ben ilk mali sorumluluk sigortası teklif fiyatını 12.000 tl civarında almıştım. sonra 330 tl civarı bişeye halloldu... yani işin ciddiyeti bu rakamlardan dahi belli.. benim görüşüm lüzumsuz olduğu yönünde... ha 'kirleten öder' olaylarını vb biliyorum. ama işin pratiğine bakmak lazım. kanunen doğru pratikte tamamen yanlış bir prosedür... saygılar.
 
@Pınar Pelit Demir

Merhaba Pınar Hanım, kaynak var mı elinizde? Araştırdım ama bulamadım. Elinizde varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
 
@G.Şentürk
Merhaba Gizem Hanım özellikle ilçe devlet hastanelerinin tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırma zorunluluğu var mıdır diye İl Müdürlüğüne görüş sormuştum, bunun üzerine İl Müdürlüğü Bakanlıkla görüşmüş ve Bakanlıktan gelen görüş yazısı da ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Mali sorumluluk sigortası.pdf
    54.4 KB · Görüntüleme: 113
10 Nisan 2016 PAZARResmî GazeteSayı : 29680
YÖNETMELİK
Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı)’tan:
TEHLİKELİ MADDELER İÇİN YAPTIRILACAK ZORUNLU SORUMLULUK
SİGORTALARINA İLİŞKİN TARİFE VE TALİMATTA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR TARİFE VE TALİMAT
MADDE 1 – 9/5/2010 tarihli ve 27576 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Zorunlu Sorumluluk Sigortalarına İlişkin Tarife ve Talimatın ekinde yer alan Tablo 3, Tablo 5 ve Tablo 7’ye aşağıdaki dipnot eklenmiştir.
“*Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası için kapasite raporunda yer alan tesisin ürettiği, topladığı, taşıdığı, ara depoladığı, yeniden kullandığı, geri kazanım ve/veya bertarafını sağladığı tehlikeli atık miktarı esas alınarak yıllık tehlikeli atık miktarı hesaplanacak ve bu atığın maliyetine göre sigorta teminatı ilgili yıl tablosundan seçilecektir. Tesisin kapasite raporunun olmaması veya kapasite raporunda tehlikeli atık miktarına ilişkin bilgi yer almaması halinde tesisin bir önceki takvim yılı içerisinde oluşan veya yönetimini sağladığı ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemi üzerinden beyanı/kütle denge bildirimi yapılan tehlikeli atık miktarının maliyetine göre sigorta teminatı ilgili yıl tablosundan seçilecektir.”
MADDE 2 – Bu Tarife ve Talimat yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tarife ve Talimat hükümlerini Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.
[TBODY] [/TBODY]

Yalnızca atık üreticisi ise ve atıklarının maliyeti bir kazanç değil gider şeklinde ise.... diyelim ki yıl boyu yalnızca kontamine atığı oluştu tesiste ve toplasan 100kg etmedi, bunu istaç a verdi ve yaptığı ödeme atık için 45 nakliye için 250 diyelim... bu durumda nasıl bir yol izlenecek.... bu sigortanın sınırlarının daha ayrıntılı olması gerek sanki.... boşu boşuna sigorta yaptırdığımız tesislerimiz var sanki.... her tesis fabrika boyutunda değil ki, atölye bile değil bazıları... bilemiyorum ben çok zorlanıyorum açıkçası firmaları ikna etmekte....
 
Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerinin ısrarla istediği saçma evraklardan biridir.
Yazık günah, işletmeci fabrikamız tamamen sigortalı diyor haklı olarak , 2 m2 lik alan için bir daha ne sigorta yaptırıyorum diyor.
O poliçeyi koyduk, zati alilileri üstün bilgili memurlarımız kabul etmedi.
 
Burada atığın miktarına göre sigorta yaptırılacak deniyor fakat bu sigorta ciro, kazanç üzerinden yapılmıyor mu ? Araştırdığımda net bilgi bulamamıştım, sürekli çalıştığımız sigortacı daha önceden ciro üzerinden yapmış bende öyle yaptırdım fakat bana atık üzerinden hesaplanması daha mantıklı geliyor doğal olarak
 
@Volkan SEZER
Volkan bey merhabalar ,

Sigortacılar bu işten ne kadar daha fazla para kazanma derdinde olduklarından sizden üretim cironuzu istiyorlar. Bu yanlış bir uygulama. Sizinde dediğiniz gibi atık cironuz ne kadarsa o miktara göre sigorta yapılmaldıır. Geçen sene ödediğimiz 1321 tl sigorta bu sene ben yeni başladım ve hemen düzelttim 214 tl ye yaptırdım ki döküm sektöründe çalışıyoruz atıklarımız fazla.
 
@Volkan SEZER

Yeni açıklanan tarifede atık üzerinden olması gerektiği yazıyor zaten. Ben mi yanlış anlıyorum? Sanırım bu konudaki soru işaretlerini gidermek için böyle bir şey yayınlandı.
Ben bu yıl yenilediğimiz sigorta için 2015 yılında beyan ettiğim tehlikeli atık miktarlarını verdim. Onun üzerinden yapıldı sigorta. Fiyat da biraz yükseldi gibi bu nedenle.
 
Üst