• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Maden tesisleri hk.

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba,

Maden sektörüne yeni giriş yaptığım için müşterimizden gelen bu mesajı anlayamadım. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

"Kategori B geçici faaliyet belgesi geçerlilik süresi bitti. Yükseltme çalışmaları tamamlandıktan sonra nihai denetim raporu onaylanmalı. Daha sonra Kategori A olarak yeniden uygunluk başvurusu yapılmalıdır."

Merhaba,

Sanırım bahsettikleri yönetmelik bu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmeliğin EK 5'i Kategori A tesisler olarak geçiyor. Orada olmayan her maden tesisi de Kategori B olarak geçiyor. Ancak nihai denetim raporu konusunu ilk kez duydum. Bilen bir meslektaşımız varsa cevap verecektir diye umuyorum.

Bahsettiğiniz firma SYDF den hizmet alıyor. SYDF bakanlığa son yani nihai raporu sunacak. Akabinde bakanlık yetkililer onaylı uygulama projesini göz bulundurarak yerinde inceleme yapacaklar. uygun bulunması halinde maden atığı depolama izin belgesi düzenlecek sizde bu belgeyi sisteme yükleyerek GFB alacaksınız.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ardaunlu
Kategori B Tesis için Geçici Faaliyet Belgesi için geçerlilik süresi bitti ise üretim yapamazsınız.
Yükseltme çalışmaları sırasında Su Yapıları Denetim Firması tarafından kontrol edilerek rapor tutulması gereklidir. İnşaat çalışmaları bittikten sonra nihai rapor bakanlığa sunularak onaylatılmak tadır. Bu onay sonucunda Maden Atığı Depolama Tesisi Onay Belgesi alınmaktadır. Bu belge ile yeni GFB başvurusunu yapabilirsiniz.

Not: Maden Atıkları Yönetmeliği ve konu ile ilgili yayınlanan genel müdürlük duyurularını iyi okumanızı tavsiye ederim.

@Yiğit KURT sektöre yeni girdiğim için duyurular neler bilmiyorum. elinizde yayınlanan duyuru var ise gönderebilirseniz çok sevinirim. Yönetmeliği okuduğumda da sizin bu yazdıklarınızı göremedim açıkcası.

@ardaunlu hocam google yazdığınız zaman çok rahat ulaşabiliyorsunuz. ben yinede sizin için paylaşıyorum.

Çok spresifik bir konu, tavsiyem çok iyi araştırarak bilgi sahibi olarak hareket edin.

Ekli dosyalar

• MADEN ATIKLARI YÖNETMELİĞİNE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR.docx
    17.9 KB · Görüntüleme: 24
  • MADEN ATIKLARI YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 01062018.pdf
    254.1 KB · Görüntüleme: 29
  • MADEN ATIKLARI YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 13092017.docx
    31.5 KB · Görüntüleme: 19