• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Maden ocakları

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, ilk defa bir maden ocağına danışmanlık vereceğim. Maden ocakları ile ilgili olarak genel bir izlenmesi gereken prosedür var mıdır?(Fabrikalardan farklı olarak) Ya da şöyle sorayım sizin bana şunları şunları incelemende fayda var diyebileceğiniz birşey var mıdır?

Ocaklardaki patlatma sayıları, kullanılan anfo, dinamit, kapsül miktarı, üretim miktarı çed raporunda yazılanı geçmemelidir.
ÇED Raporu veya proje tanıtım dosyasında belirtilen taahhütlere uyulmalıdır.
ÇED raporlarınızda belirtilen koordinatlar içerisinde çalışma yapılmalıdır. Kırma eleme tesisi, pasa alanı, stok alanı, idari bina, bitkisel toprak depolama alanı vs ÇED raporlarında belirtilen koordinatlara uygun olmalıdır.
Ruhsat sınırları dışına çıkılmamalıdır.
Kırma eleme tesisinde Bunker, konveyör bantlarının üzeri kapalı olmalıdır. Toz indirgeme sistemleri üretim boyunca sürekli çalıştırılmalıdır. Yollar arazöz ile sulanmalı ya da sulama sistemleri yaptırılmalıdır.

Merhabalar,

İlk defa ziyaret ediyorsunuz olarak varsayıyorum,

Önerim, ÇİLY Kapsamında gideceğiniz maden ocağını belirlemenizdir. Daha sonrasında yine ÇİLY kapsamında alınmış veya alınacak izinleri sorgulamanız yerinde olacaktır. Mne Hanım'ın yukarıda bahsettği üzere ÇED Raporları büyük yardımcınız olacaktır.

ÇED Raporunda bahsedilen taahhütleri kontrol ettikten sonrasında, Aylık Değerlendirme Tutanağında bahsi geçen maddelere göre tesisinizin değerlendirmesini yapabilirsiniz.

İlk öncelik ÇİLY Kapsamının belirlenmesi ve izin sorgusu, Sonra ÇED Raporu taahhütleri, sonra ADR dolumu.

Şimdiden kolay gelsin. İyi Çalışmalar dilerim.

@Melih Coşar hocam maden ocaklarında tas kesme elmas tellerını atık olarak beyan edıyormuyuz?
ve sulu kesme sırasında olusan suyu nasıl absorbe edıyoruz tavsıyelerınız neler olur?